Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Chinese aubergine & Bobal Robusta

Deze Bobal Robusta doet het prima bij de donkere hoisin en zwarte bonensaus. Bij de ingekookte, plakkerige en frisse, zoetzure saus van de aubergine blijkt de wijn lekker verfrissend.
wijn-spijs-neleman-bobal-robusta

INGREDIENTEN (4 personen):
500 gram kleine, stevige aubergines
4 eetl zonnebloemolie
2 eetl hoisin
1 eetl zwarte bonen saus
1 eetl chilisaus
1 rode peper, schoongemaakt en in stukken
3 eetl mirin
3 eetl rijstazijn
100 ml groentebouillon
1 eetl suiker

Snijd de steel van de aubergine af. Schil ze niet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in 2 of 3 parten afhankelijk van de grootte. Aan de schil kant is elke reep dan ongeveer 2 cm breed.
Kies een koekenpan zo groot dat de repen aubergine er naast elkaar in kunnen liggen. Verhit de pan en doe dan de olie erin en bak de hoisinsaus, de zwarte bonen saus, de chilisaus en de rode peper. Voeg dan de aubergine toe en wentel ze door de saus. Laat twee minuten bakken en voeg dan de mirin, azijn, suiker en bouillon toe.
Draai de parten aubergine regelmatig om, en kook op middelhoog vuur tot de saus begint in te dikken en de aubergines gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Test ze op smaak en voeg eventueel extra zout of gedroogde chilipeper toe naar smaak.
Serveer met rijst en een salade.

Wijn & Spijs
We proeven veel Bobal in deze wijn: veel donker fruit, veel smaak en een goede balans in zoet en zuur. Milde tannine in de afdronk met iets van chocolade en bramenjam. Deze donkere hartige wijn doet het prima bij de donkere hoisin en zwarte bonensaus. Bij de ingekookte, plakkerige en frisse, zoetzure saus van de aubergine blijkt de wijn lekker verfrissend.

Aanbevolen wijnen
Single Vineyard Bobal Robusta - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Bobal Robusta - Biologisch
25.29