Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur

Academy

Op onze academy vind je achtergronden, columns en andere leuke wijnweetjes geschreven door het Neleman team en gastredacteuren. Op zoek naar wijn & spijs recepten? Die vind je hier!

lees meer
Mimosa by Neleman: Maak jouw verrukkelijke Mimosa cocktail met Neleman Cava Brut of Derrick Cava Brut en Vrolijkheid mandarijnensap. Origineel, verfrissend en heel feestelijk!
Bijna onontkoombaar rondom de paasdagen zijn artikelen over dé perfecte paaswijn. Daar wordt ontzettend veel over geschreven, maar wat is nou precies die perfecte paaswijn? Wij van Neleman geloven dat die helemaal niet bestaat. Ons advies is om tijdens de paasdagen vooral gewoon een wijn te drinken die je zelf heel erg lekker vindt.
Dit is onze topprioriteit: blije klanten!
Daar doen wij bij Neleman onze uiterste best voor. Afgelopen jaar ging het zo:
"Samen. Een belangrijk begrip in deze tijd. En wat mij betreft is er niet alleen een samen tegen, maar ook een samen voor." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column waarom jij nu mede-eigenaar kunt worden van Neleman.
Wat hebben we een boel verduurzaming in gang gezet afgelopen jaar!
Op de valreep van het oude jaar werd Bodegas Neleman door LUXlife magazine uitgeroepen tot Beste Vegan Winery van Spanje en kreeg daarbij de ‘Sustainablity Excellence Award toegekend. Een mooie afsluiting van een jaar waarin we vele verduurzamingen doorvoerden.
Deze kop van een advertentie die we begin dit jaar in een aantal landelijke dagbladen plaatsten, zorgde voor ophef. Binnen de wijnbranche welteverstaan.
Waarom ik verliefd werd op deze plek
In de nieuwsbrief van 5 november lieten we je weten dat je kans kon maken op een wijnreis naar ons wijnhuis in Casas del Rey. De winnaar is inmiddels bekend en Derrick Neleman vertelt je in deze video wie dit is geworden.
Wijnliefhebbers en fans van Neleman opgelet: je kunt nu wijnboer worden! In deze video legt Derrick uit waarom investeren in biologische wijn een goed idee is. Bekijk de video.
"Wijn proeven doe ik met al mijn zintuigen", zo vertelt Derrick Neleman in een interview in Trouw magazine Tijdgeest. Derrick vertelt over zijn dromen, ambities en de noodzaak van biologische wijn.
Jij kunt heel makkelijk helpen en duurzame keuzes maken. Wil je weten hoe? Je leest het in de nieuwe wijnboercolumn van Derrick Neleman.
De verduurzaming in de wijnwereld gaat te langzaam. We moeten versnellen om te zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog van een goed glas wijn kunnen genieten.
Een jaar inspanning en aandacht, een compleet jaarinkomen kapotgeroffeld door vuistgrote ijsballen.
Normaal gesproken rond een uur of 11, een broodje met ham, kaas of tomaat. Een biertje erbij is niet ongewoon. Maar in Casas del Rey ging het een beetje anders...Lees de nieuwe wijnboer column van Derrick Neleman
Sulfiet of geen sulfiet, het is een heikel punt in de wijnbusiness. Hoe wij over sulfiet denken? Dat lees je in de laatste wijnboer column van Derrick Neleman.
Wat gaan we planten, tardana of merseguera? Wijnboer zijn is meer dan plukken, persen en vergisten. Nieuwe stukken land moeten nieuwe druiven krijgen.
Murciélagos heten ze hier in Spanje. Dat betekent ‘blinde ratten’ en dat klinkt wel heel erg onvriendelijk, want ze zijn goud waard. Waarom? Lees het in de nieuwste wijnboer column van Derrick Neleman.
938? Flessen? Druiven? Wat dan? In onze eerste sharefunding ronde investeerden 938 aandeelhouders binnen een week 1 miljoen euro in Neleman en werden daarmee mede-eigenaar. Dit label is een eerbetoon aan jullie!
Biologisch is voor ons de basis. Niks bijzonders en toch iets waar we altijd mee bezig zijn. Lees hier de nieuwe wijnboer column van Derrick Neleman.
Het ene probleem opgelost, het volgende dient zich aan. Wat vastigheid in turbulente tijden kunnen we wel gebruiken. Oude stenen! Volg de verbouwing van ons wijnhuis in deze wijnboercolumn van Derrick Neleman.
Design, we zijn er dol op. Voor onze Neleman chocoladereep uit Ecuador vroegen we onze eigen graphic designer Anna Lindner om het ontwerp van de reep onder handen te nemen. Dit heeft ze gedaan – en hoe! Anna dook virtueel de jungle in met een fleurig en smaakvol resultaat. En dan heb je de chocola nog niet eens geproefd! Benieuwd naar het gezicht achter dit prachtige design? We vroegen Anna het hemd van het lijf.
Lavendel. Een feest voor de biologische teelt. Het is een geurend eerbetoon aan wat ooit was en aan de toekomst. Een mens leeft van meer dan wijn alleen. Lees de nieuwe wijnboercolumn van Derrick Neleman.
Geur is emotie, binding, maar wel lastig te benoemen. Terwijl dat bij wijn juist zo belangrijk is. Hoe we bij make-up komen? Derrick Neleman vertelt het in zijn nieuwste wijnboercolumn.
Ben je benieuwd wat een rijsttafel te maken heeft met onze wijnen? Je krijg het antwoord in het nieuwe blog van Derrick Neleman.
Ons beeld van paella maken lijkt in niets op hoe de Valenciano's dat doen. Vlees, vis, wijn erdoor? Lees er alles over in het nieuwe blog van Derrick Neleman.
Slechts 3% van het wijnareaal ter wereld is biologisch. Neleman maakt wijn in Frankrijk en Italië. Wat deze twee dingen met elkaar te maken hebben? Je leest het in de nieuwste column van Derrick Neleman.
Nou, haal ze dan maar weg. Ruk ze maar uit de grond, die wijnstokken, ook al staan ze er al drie generaties. Of vier.
Hadden we dat stukje land daar achter ons wijnhuis maar, dachten we. Planten we daar verdilstokken en kunnen we achterom rijden. Handig.
Wil je weten wat er o.a. gebeurt met de investering van 938 mede-eigenaren van Neleman? Je leest het in de nieuwe column van Derrick Neleman.
Mijn hart maakt elk jaar altijd weer een sprongetje als het zover is: amandelbloei. De bloesem markeert het vroege voorjaar in onze wijngaarden.
Zeg je Valencia dan zeg je: paella en sinaasappels. Dit is echter wat je nog niet wist over Valencianen.
Dit is de periode dat we gaan snoeien. Als de sneeuw het toelaat tenminste. De wijnstok doezelt en dan is er de minste schade als we de schaar erin zetten.
Eén keer probeerde ik het: een spijker in de wand slaan in onze winery. Gewoon, voor een schilderijtje, om de zaak een beetje aan te kleden. Het leverde een bomkratertje op, een verticaal kruimelgat in de stenen muur. De huizen in Casas del Rey en ook dit voormalige schoolgebouw zijn gemaakt van lokale kalkzandsteen, uit de groeve dichtbij.
Nieuw jaar, nieuwe vooruitzichten: Guusje en Evelien van reisorganisatie The Orange Guide gingen op pad door Valencia met een fles Cava in de hand. Al proostend met de locals, vroegen ze hen wat 2021 volgens hen te bieden heeft. Gevolgd door een uiterst Nederlandse nieuwjaarstraditie...
Wijn is nooit zomaar een drankje geweest. Veel belangrijker is de sociale kant. Wijn deel je. En belangrijke deeldingen, gebeurtenissen, emoties, markeer je met wijn. Bij Neleman voeren we dat verder.
Hoe duurzamer de vervoerder, hoe minder je bijdrage aan verzendkosten! Online shoppen is populairder dan ooit. Dat merken wij ook. Om je mee te nemen in onze keuze voor bezorgpartners vertellen wij je hoe het zit met duurzaamheid. Iets wat niet veel webwinkels doen!
Guusje en Evelien van reisorganisatie The Orange Guide kwamen een dagje helpen met het oogsten van onze bobal druiven. Spaanse zon op de bol en een vooruitzicht van goede wijn – het blijken de ingrediënten voor een vrolijke boel. De energie spat van het scherm, dus voor wie zin heeft in een zinderend zomergevoel: bekijk de video.
"Hét grote probleem: we weten het niet. Wat pesticiden doen. Of ze precies die schimmels en insecten doden waartegen ze bedoeld zijn, of nog een beetje meer." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column waarom hij kiest voor biologisch.
Sangria kennen we als 's zomers drankje, maar met de juiste specerijen heb je zo een winterse variant in elkaar getoverd. Pssst... net als Cava, doet hij het prima in combinatie met een goed bepoedersuikerde oliebol.
Design, we zijn er dol op. Voor ons Bekroonde Topwijnen pakket vroegen we illustrator en digitale designer Frederique Matti om het ontwerp van de box onder handen te nemen. Dit heeft ze gedaan – en hoe! Fleurige bloemen en een verrassing binnenin de box, vormgegeven op een wel heel bijzondere manier: krijten, knippen en plakken, digitaliseren en omvormen tot verpakkingsdesign. Benieuwd naar het gezicht achter dit prachtige design? We vroegen Frederique het hemd van het lijf.
"Kijk, een stegosaurus in onze wijngaard! En een apatosaurus. Als ze maar oppassen voor de roofdieren; een of andere theropodus kan ze zomaar pakken." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column over de prehistorie waar onze wijnstokken in wortelen.
Energie, balans en positiviteit, dat is waar Charlie’s Kitchen voor staat. Dat de makkelijke recepten van foodblogger, voedingsdeskundie en lifestylecoach Charlotte de Jong perfect combineren met de biologische wijnen van Neleman, proef je nu zelf!
Kerst is natuurlijk alles rood en groen en hier en daar een glitter, maar met het verdwijnen van de witte kerst zoals we die vroeger nog weleens hadden, wordt ook de witte wijn voor het gemak even van de tafel geveegd. Wij pleiten voor een groene kerst (want: biologische, vegan wijn) met hintje rood, een tikje bruis en een boel wit. Geen sneeuw, maar witte wijn: de wijnschrijvers hebben gesproken. En voor wie tóch liever rood drinkt, wordt ook beloond.
"'Nee, dit wil je niet ruiken. Het stinkt.' Onze wijnmaker Diego moet er altijd om lachen. Hij heeft het over de feromoonsliertjes die we in de wijngaard aan de draden knopen." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column over het creëren van diversiteit in de wijngaard.
Hoera, we hebben een nieuwe telg in onze Fietswijnen familie! De frisse Verdejo is voor veel Spanjaarden de huiswijn bij uitstek. Benieuwd hoe hij van de band rolt? Bekijk de video.
"We kunnen ons niet permitteren om even niks te doen, corona of geen corona. Wat dan wel? Keuzes maken. Wat je eet, maar ook wat je drinkt." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column over de keuze voor duurzame bedrijfsvoering met het oog op biodiversiteit.
"Wel eens een wijnkelder bezocht? Een bodega? Dikke kans dat je er tonnen ziet, houten ‘barriques’, rijen en rijen achter elkaar. Schitterend voor op de foto, geel strijklicht erover, codes met krijt op de zijkanten, je proeft de rijkdom al met je ogen." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwe column over houtgebruik.
Eén enkele toegangsweg is er, een bescheiden, stoffig reepje asfalt dat kronkelend de verbinding vormt tussen de snelweg vanaf Valencia en mijn dorp Casas del Rey.
"Ze knoesten, ze wervelen, ze zijn als in beweging gestolde dansers, onze oude wijnstokken. Geplooid en gegroefd, roestig bruin en getaand, donker hout waaruit op wonderbaarlijke wijze groen blad spruit." Derrick Neleman brengt een ode aan onze wijnstokken.
"De natuur heeft een eigen systeem om overeind te blijven en dat is biodiversiteit. Hoe meer dieren, planten en micro-organismen er zijn, hoe beter." Derrick Neleman vertelt over het belang van een betere biodiversiteit, en hoe je daar zelf aan kunt bijdragen.
Heb jij nu al keuzestress? Over wat er straks op het menu staat en welke wijn je daarbij moet kiezen? Onze wijnspecialist Frank geeft je tips voor jouw perfecte wijnkaart voor de feestdagen.
Neleman is wijn met een goed verhaal. En design. In ons nieuwe magazine laten we je er graag van meegenieten. Werp een blik in de wijngaard, ontdek de verhalen achter onze labeldesigns en lees meer over onze geliefde betonnen eivormige wijnvaten.
Wijn, hoe maak je die? Nou, simpel. Druiven telen, plukken, in een ton mikken en stampen. Met je blote voeten natuurlijk, accordeonmuziekje erbij, en dan zo gistend verder. Bottelen, klaar! De werkelijkheid is een stuk aardser.
"Een ei is anders dan een vat. Het is hoekloos en de vorm zorgt ervoor dat er beweging ontstaat, circulatie, van onder naar boven. Zo is de wijn de hele tijd in contact met zijn eigen bezinksel: perfect voor het behoud van fruitige geuren." Derrick Neleman vertelt in zijn nieuwste column over de kracht van de bijzondere betonnen eivormige wijnvaten in ons wijnhuis in Casas del Rey.
In deze aflevering nemen Guusje en Evelien ons mee door hun Valencia. Ze laten de locals onze Bobal proeven, bekijk de video en ontdek hoe onze biologische Single Vineyard wijn in de smaak valt.
Een prachtige choreografie van zingende en dansende dames en een viering van het vrouw-zijn: onze buitengewone Riesling Viognier 2019 heeft het label design gekregen dat het verdient. Lees verder en laat je meevoeren door haar fascinerende artistieke gedachtestromen.
"Bomen planten als je gaat vliegen, het lijkt koehandel. Schipperen, uitruilen, compenseren. Maar zo werkt het nu eenmaal, zo kunnen we een beetje rechtzetten wat we scheef doen." Kiezen voor natuurkurk draagt bij aan een kleinere CO2-voetafdruk. Hoe wij nog een stapje extra zetten, vertelt Derrick Neleman in zijn nieuwste column.
De bobal druif is lang anoniem gebleven. Wij maken er een wijn van vol belofte...
"Wijn is emotie, dat hoor je vaak. En elke wijn is een verhaal. Dat is zo. Maar het wordt link wanneer er weer eens een wijnkenner is die van elke fles weet hoe laat de druiven werden geoogst, hoe de oma van de plukker heette en met welk merk trekker de trossen naar de kelder werden gereden." Wijnsnobisme? Heeft Derrick Neleman helemaal niks mee.