Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantenservice
Neem contact op

Telefoon: 0575 757 097
WhatsApp: 06 2434 1590
E-mail: hallo@neleman.org

Blog

Op onze blog vind je achtergronden, columns en andere leuke wijnweetjes geschreven door het Neleman team en gastredacteuren. Op zoek naar wijn & spijs recepten? Die vind je hier!

Bart is bekend geworden met heel korte kookfilmpjes over het bereiden van vis, op de meest bizarre locaties. Op het drooggevallen wad bijvoorbeeld, en iets exotischer op een strand in de Malediven.
Nico Dijkshoorn schrijft over zijn zoektocht naar het échte Valencia. Zeven jaar later proeft hij zijn gedroomde Valencia in een glas, genieten met de ogen dicht. Vrolijkheid Naranja, een (h)eerlijk biologisch biertje, Valencia in een flesje.
Neleman Verdejo kun je het best omschrijven als een mooie vrouw zonder make-up waarbij je tijdens een zwoele zomeravond gehypnotiseerd raakt door haar fruitige parfum. Lees in onze blog over de ziel en zaligheid van Verdejo.
Wijn en status, je kunt er een boek over schrijven. Al sinds de middeleeuwen is wijn een goede indicatie van welvaart. Af te lezen aan hoe je het glas vasthoudt bijvoorbeeld. Hoe doen ze dat eigenlijk in ons Koningshuis?
Het is weer tijd voor verse asperges, ook wel het 'witte goud' genoemd. Een bijzondere groente die perfect te combineren is met witte wijn. Waarom worden asperges eigenlijk het witte goud genoemd?
Zit achter de sprookjeskleur rose echt zo’n magische chakra van ultiem geluk? Wij denken van wel. Want rosé is bij uitstek een wijn die wordt gedronken met veel plezier. Wij doken in de wereld van roze, wijn en geluk!
Apart, anders, met abrikoos en tijm, stevig en krachtig dankzij zijn 70 procent verdil, een nogal ongebruikelijk druivenras.
In de wijnbouw dreigt er steeds minder diversiteit aan rassen. Populaire druiven komen in de plaats voor lokale rassen. Wij geven daarom graag een podium aan de lokale druiven bobal en verdil en houden zo de wijnwereld divers.
Proosten is een moment van betekenis geven, dat je bewust deelt met je gezelschap. Maar waar komt het proosten eigenlijk vandaan? Van heilige rituelen tot oude gebruiken: wij zochten het voor je uit in onze blog.
In de zon drink je een glas witte wijn of rosé het liefst lekker koel, maar wat als je wijn nog niet gekoeld is? Het gebruik van ijsklontjes helpt altijd, maar maakt je wijn zo waterig. Wij hebben de oplossing en delen die graag met jou!
Met kurk retour behouden we een waardevolle grondstof voor een volgend leven. Kurk is namelijk een fantastisch basisproduct voor heel veel verschillende toepassingen. In deze video vertelt Derrick Neleman je er alles over.
2 van 2