Sluiten
VANAF 37,50 GRATIS THUISBEZORGD | 100% LEKKER GARANTIE | GRATIS RETOURNEREN | 2 BRANDSTORES
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantenservice
Neem contact op

Telefoon: 0575 757 097
WhatsApp: 06 2434 1590
E-mail: hallo@neleman.org

Terug

Ode aan de bij

Dit weekend wordt de Nationale Bijentelling georganiseerd en dat is een mooi moment om eens stil te staan bij deze insecten.
uffies-2

Ook voor de productie van onze wijnen is de bij, net als vele andere insecten, heel waardevol. Misschien heb je de eerste bijen al in je eigen tuin gespot, in onze wijngaarden in Spanje komt collega Diego deze insecten ook geregeld tegen.

Volgens Diego hebben wij op onze wijngaarden blije bijen. Dat komt, vertelt hij, omdat we geen pesticides gebruiken.

Wanneer de wijnplanten in mei en juni volop aan het bloeien zijn, doen de bijen hun werk. Ze helpen namelijk met het bestuiven van de druivenplanten en zijn druk bezig met het produceren van honing. Als je over de wijngaard loopt in de periode dat hij volop bloeit, ruikt het er vaag naar jasmijn en klinkt het gezoem van de bijen constant. Ode aan de bij!

Nationale Bijentelling
Wil je meedoen met de Nationale Bijentelling? Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Op de website van de Nationale Bijentelling nemen ze je stap voor stap mee voor het herkennen van de 20 bijensoorten die je 13 en 14 april in je tuin kunt tegenkomen. In actie voor de bij!