Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantenservice
Neem contact op

Telefoon: 0575 757 097
WhatsApp: 06 2434 1590
E-mail: hallo@neleman.org

Terug

IJsblokjes in de wijn

Frozen_Grapes

Als een kind zo blij ren je door het groene gras, de sprietjes prikken in je blote voeten. Door de hete zomer probeer je verkoeling te vinden in een beekje nabij. Even later plof je uitgeblust neer en drink je een glas koude limonade met ijsblokjes. Het vrolijke geknetter in het glas maakt dat het zomer is. Nu je ouder bent geworden herken je de geur van dat frisse gras misschien in een glas Sauvignon Blanc. Helaas zonder tinkelende ijsblokjes, want dat heurt niet.

Ice, ice, baby
In de zon drink je een glas witte wijn of rosé het liefst lekker koel. Als de wijn net op de fiets (gratis) is thuisbezorgd en je niet kunt wachten om de kurk eruit te draaien, dan kun je er natuurlijk gewoon een paar ijsblokjes ingooien. Door de gemiddelde wijnpurist wordt dit echter gezien als een grote misdaad. Want de blokjes smelten waardoor de delicate wijn wordt verdund met water. Is er een compromis te vinden zonder water bij de wijn te hoeven doen?

On the rocks
Ook bij whisky is het een strijdpunt. Voor sommigen geldt dat je het vooral niet in je bol moet halen om een single malt ‘on the rocks’ te drinken. Dit terwijl die Highlanders vroeger gewoon een paar kiezels uit de beek pakten om hun destillaat in het glas te koelen, vandaar: on the rocks. En een kiezel smelt niet. Daar kunnen wij wijnliefhebbers dus een wijze les uit halen. Bewaar een handvol bevroren druiven in de vrieskist. Mocht de zon spontaan tevoorschijn komen dan kan je de wijn snel afkoelen met de bevroren druiven in het glas. Ga er dan lekker voor zitten met de zon op je bol. Luister naar het vrolijke getinkel in het glas en ren in gedachte door het geurende gras.