Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Valencia in je glas!

Valencia, sinaasappelen, mandarijnen en een stukkie chocolaaa... De oudere lezertjes kunnen het deuntje nog zo meezingen. De echte tekst ging anders hoor, zoek maar eens, Johnny Hoes en Eddy Wally zongen hem, maar wij gingen er als kinderen verbaal mee aan de haal. Wisten wij veel waar Valencia lag. Of dat ze er wel citrusfruit kweken maar bepaald geen chocola. Nee, nu weet ik beter.
BLOG-4

Dat het een fantastische stad is, met een dito achterland. Een bruisend hart, schorre, zongeblakerde heuvels erachter, een delta met bevloeide akkers en rijstvelden opzij en dan een reep witte stranden. Op het moment dat ik dit schrijf is het er stil. Veel te stil. Toeristen mogen er niet heen en de bewoners zelf kruipen net uit hun huizen. Zij en wij missen het Valenciaanse leven, de hartelijkheid, het samen eten en drinken. Zij moeten het net als wij eventjes doen met herinneringen en, vooral, de fantasie. En verdraaid als het niet waar is, maar een goed glas wijn helpt daarbij. Het is net alsof in de witte, rode en rosé van Valencia dat Spaanse zomerleven is opgelost, ingesloten, bijverpakt.

Eens per dag bij de maaltijd in te nemen, zonder water, en we dobberen zo van de stress naar de vrolijkheid. Het helpt natuurlijk aanzienlijk als je de omstandigheden een beetje naar je hand zet. De ‘drie pilaren van het Valenciaanse leven’ zijn behalve wijn olijfolie en amandelen – nee, geen sinaasappelen. Olijfolie om mee te bakken, olijfolie over sla en groenten, amandelen om bij te borrelen zolang de paella of de geroosterde kip nog niet klaar zijn, het zijn verrukkelijke handvatten in wankele tijden. Het aardige is dat erover denken, je spulletjes kopen, je erop verheugen net zo leuk is als het eigenlijke oppeuzelen en -drinken. Precies als met vakantie. Want hoe het daarmee gaat, deze zomer...? Maar zelfs wanneer dat wel lukt en we dorstig de Spaanse palmbomen en parasols opzoeken voor een plas welkom koele schaduw, duurt dat maar een paar weken. Terwijl het virtuele Valencia altijd onder handbereik is. Gewoon die fles open, ogen dicht, snuffelen en slurpen.

Muy bien, amigos!

Aanbevolen wijnen
Neleman Wolk Verdil Viognier Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Neleman Wolk Verdil Viognier Organic
8.99
Neleman Wolk Chardonnay Sauvignon Blanc Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Neleman Wolk Chardonnay Sauvignon Blanc Organic
8.99
Neleman Wolk Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Neleman Wolk Cabernet Sauvignon Tempranillo...
8.99
Neleman Wolk Monastrell Rosé Organic
Vol en fruitige rosé Biologische rosé wijn
Neleman Wolk Monastrell Rosé Organic
8.99
Actie
Neleman Wolk Chardonnay Especial Organic
Smaakvol en complex wit Biologische witte wijn
Neleman Wolk Chardonnay Especial Organic
9.99 12.99
Actie
Neleman Wolk Monastrell Especial Organic
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Neleman Wolk Monastrell Especial Organic
9.99 12.99