Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Muziek en wijn, een gouden combinatie

Wijn-en-meditatie

Neem bijvoorbeeld jazz, dat is muziek van het moment die blijft verrassen – je hoort keer op keer een nieuw ritme, een verrassende melodie en wordt plots omvergeblazen door, welja, een krachtige blazer. Improvisatie en combinatie van verschillende genres gaan hand in hand en maken dat je wilt blijven luisteren, want what’s next? Wie blijft luisteren wordt beloond, er is altijd wat nieuws, onze honger naar meer wordt immer gestild.

Met een goed glas wijn is het niet veel anders. De zintuigen worden geprikkeld: wat het oog ziet, beïnvloedt de verwachting (want goh, bijna okergeel, is dat niet een volle Chardonnay?). Laat ‘m walsen in het glas – “maar wat ruikt ‘ie bloemig!”, om tot slot een slok te nemen en opnieuw te worden overvallen door de frisse smaak naar meer. Combineer je de twee, muziek en wijn, dan gaan je zintuigen op reis en voor je het weet bevind je je op een wel heel bijzondere plek: in het hier en nu. Laat alles los, en geniet.

Met het oog op deze gouden combinatie heeft niemand minder dan de super getalenteerde en wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer de playlist voor onze brandstores en het wijnhuis in Valencia samengesteld: the best music to enjoy the greatest wines with. Candy Dulfer en Neleman zijn al langer bevriend; zij componeerde de soundtrack 'Oda al vino' voor de wereldwijd op filmfestivals vertoonde wijndocumentaire 'Kissed by the grape' (2008) die Derrick samen met oud VPRO-filmmaker Fred van Dijk heeft gemaakt.

Ook thuis in het hier en nu nog meer genieten van jouw Neleman wijn? Luister hier de playlist.

Aanbevolen wijnen
Actie
Neleman Just Fucking Good Wine White Organic
Smaakvol en complex wit Biologische witte wijn
Neleman Just Fucking Good Wine White Organic
8.99 11.99
Actie
Neleman Signature Reserva Organic
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Neleman Signature Reserva Organic
9.99 12.99
prijs per 6 Flessen
Neleman Bobal Organic
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Neleman Bobal Organic
12.99