Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Lavendel

Lavendel

‘Je moest er doorheen lopen, dan geurt het tegen je op,’ zegt Casto. ‘O, maar dat was niks vergeleken met de oogst,’ roept Ana. ‘Dan was het net alsof je in oma’s linnenkast lag!

Van alle bewoners van mijn wijndorp Casas del Rey weten Casto en Ana het meest van kruiden en planten. Zo ook dat er vroeger een lavendelplantage was. De dieppaarse bloemen werden gedestilleerd tot essentiële olie, net als tegenwoordig nog in Zuid-Frankrijk.


Ik vond het een prachtidee. Vandaar dat we net 5500 plantjes hebben geplant, een akker vol. Lavendula angustifolia is van oorsprong een bergplant en dus geknipt voor de kweek op onze hoogte van 1100 meter. Nu zijn ze nog kaal, straks strepen ze violet naar de einder onder de blikkerende Spaanse zon. Feest voor ons, feest voor de bijen en vlinders, feest voor de biologische teelt. Het is een geurend eerbetoon aan wat ooit was en aan de toekomst. Een mens leeft van meer dan wijn alleen.


Dit is een van de dingen die we doen met het geld dat we ophalen met onze sharefunding. Wil jij ook meehelpen de wijnwereld verduurzamen? Dat kan al vanaf €249.49. Kijk voor meer info op: www.neleman.org/community