Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Hoe kies je de juiste bubbel voor Oud & Nieuw?

Cava-Neleman-glas

Oudjaarsavond in Nederland: een grote stapel oliebollen en appelflappen die als een bergtop zijn bedekt met een dikke laag poeder. En daarnaast een fles mousserende wijn. Het ziet er feestelijk uit en geeft je direct een echt “oud en nieuw” gevoel. Maar klopt deze combinatie wel? Worden beide producten lekkerder als je ze samen nuttigt? Een oliebol is rijk en al naar gelang de hoeveelheid poedersuiker kan hij mierzoet zijn (ik ga hier even uit van oliebollen met rozijnen). Over het algemeen geen ideale combinatie met frisse zilte mousserende wijnen.

Wijn&spijs tips

Maar er zijn mousserende wijnen die de geliefde oliebollen wel complementeren. Onze Cava Seco is daar een goed voorbeeld van. Het geheim zit in het woord seco, het betekent dat de Cava ietsjes zoet is door net wat meer restsuikers. Noem het off-dry. Maar het kleine zoetje zorgt er wèl voor dat de zoete rozijnen en poedersuiker mooi opgevangen worden. Het kleine beetje restsuiker in de Cava zorgt voor een lichtromige toets in de smaak en die romigheid past perfect bij de rijke vettige oliebol of zoete appelflap. Ook licht zoete nagerechten zijn geweldig te combineren met deze Cava.

Seco of extra dry

Mocht je houden van een ietsje fruitige stijl dan hebben we ook onze mooie Hypocrite Prosecco extra-dry. En ja, de naam is verwarrend want extra-dry is eigenlijk heel goed te vergelijken met de seco, alleen is hij ietsjes minder zoet maar wèl met heel veel mooie fruittonen. Deze licht sprankelende Prosecco is dus ook heel erg goed te combineren met de traditionele nieuwjaars-zoetigheden. Probeer deze Prosecco ook eens met lichte amuses en andere hartige hapjes te combineren. Door de mooie zuurgraad is deze Prosecco heel goed te combineren met allerlei smaken en bereidingswijzen. Vraag onze wijnspecialisten om advies!

We wensen je een bruisend nieuwjaar !

Aanbevolen wijnen
Neleman Cava Brut Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische mousserende wijn
Neleman Cava Brut Organic
10.99
Neleman Cava Seco Organic
Fris en lichtzoet wit Biologische mousserende wijn
Neleman Cava Seco Organic
10.99
Neleman Cava Rosé Brut Organic
Rosé droog en fruitig Biologische mousserende wijn
Neleman Cava Rosé Brut Organic
10.99
Actie
Neleman Hypocrite Prosecco Organic
 
Neleman Hypocrite Prosecco Organic
7.49 9.99
Derrick Cava Brut Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische mousserende wijn
Derrick Cava Brut Organic
10.99