Neleman

neleman

"Door de juiste dingen zo goed mogelijk te doen, maak je de wereld mooier".

Derrick Neleman
 

Good wine to save the world, it’s that simple!


Neleman wijnen zijn biologische wijnen die zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en toevoegingen worden gemaakt. Want hoe oorspronkelijker en mooier de natuur, hoe oorspronkelijker en mooier de wijn. Met mooiere wijn zorgen we beter voor de mensen die onze wijn drinken. Want het drinken van mooiere wijn geeft mooiere momenten. Mooiere momenten, mooiere herinneringen. Mooiere herinneringen, mooiere dromen. Mooiere dromen een mooiere toekomst. Met Neleman heb je dus niet zomaar iets in je glas maar maak je door het drinken van bijzondere wijn de wereld een beetje mooier.

Daarom zijn we zuinig op onze unieke druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. Zetten we ons actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang. Mooi voorbeeld daarvan was de bijna uitgestorven verdil druif. Daar was nog maar 50 hectare van over toen wij die voor de ondergang hebben behoed. Gelukkig maar want de verdil druif levert een fantastische wijn met een unieke smaak die we nu dus nog gewoon kunnen proeven (en hier bestellen).

Ook is het heel belangrijk voor het milieu om de kurkeik en kurkeik bossen te beschermen. Daarom kiezen wij nog steeds voor kurk én zijn wij ook de eerste met moderne, revolutionaire kurken.

Hebben we een kurkretour programma.

Bezorgen we onze wijn standaard op de fiets.

Kiezen we in de bedrijfsvoering altijd voor de duurzaamste optie.

En kiezen we voor jonge kunstenaars, vormgevers en designers bij het ontwerp van onze etiketten, verpakkingen en de inrichting van de winkel.

Neleman organic wine

Good wine to save the world!


Viva Valencia


In het binnenland achter Valencia ligt een prachtig, dun bevolkt natuurgebied Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Daar, in het gehucht Casas del Rey, op zo’n 900 meter boven zeeniveau, liggen de wijngaarden van Neleman. Zie ze wandelen door de wijngaarden, die Nederlander en die Spanjaard. Inheemse druiven zoals bobal en verdil proevend, natuurlijk biologisch.

neleman

Valencia is een veelzijdige stad met fantastische architectuur, veel cultuur en dichtbij een prachtig natuurgebied. Het Mediterrane klimaat, de Mediterrane sfeer, de mensen, het heerlijke eten, alles draagt bij aan een beleving die je proeft in de wijnen van Neleman. De cirkel is rond. Passie is niet te stoppen.


Spaanse wijntraditie, familiewaarden en topkwaliteit


Neleman is een familiebedrijf. Vroeger was het heel gewoon je bedrijf je familienaam te geven, het bood herkenning en duidelijkheid over de afkomst van de producten. Neleman wil niet alleen herkenbaar zijn maar ook de passie van het goede leven delen, samen met familie, goede vrienden en jou!

neleman

Met Neleman wijnen haal je een stukje Mediterraan Spanje in huis. Een perfecte combinatie van Spaanse passie, familiewaarden, wijntraditie en topkwaliteit.


Neleman in de media


Wijnschrijver Nicolaas Klei over Derrick Neleman

"Deze Derrick echter wist echt wat van wijn en verblijdde me met steeds weer andere biologische verrassingen. Van hele sjieke Chilenen tot: ‘Derrick, klopt dat wel, zo goedkoop, dat omfietsSpaans in wit, rosé, rood dat je bracht?’ Het klopte. ‘Superieure charmante slobber,’ schreef ik."

(Bron: Omfietswijngids 2014)

Neleman in de Volkskrant

“Op tafel kreeg ik een schitterende, hemelopenscheurende versie, een pure Garnacha uit Navarra, kolkend van rood fruit, met frambozen en een lik karnemelk (ja, toch wat melkzuur dus) in de geur, fris sappen en kwijlend lekker. De wijn is biologisch en daarbij nog veganistisch ook, wat inhoudt dat er bij de makerij geen (dierlijke dingen als gelatine (voor het klaren) zijn gebruikt. Alle geiten en kolen gespaard dus, politiek correct, planeet- en lijfvriendelijk en dan ook nog heerlijk. Hoe doet die Neleman dat?”

(Bron: Onno Kleyn, Volkskrant magazine 04-07-2015)

Neleman in NRC Handelsblad

“ Mocht er eerdaags een plekje op de wijnkaart (restaurant Rijksmuseum) openvallen, dan zou ook wijn van Derrick Neleman niet misstaan. Dat is bepaald geen beginneling in wijnland. In 2001 begon hij Lovian, een bedrijf dat zich toen al toelegde op de inkoop en verkoop van biologische en Fairtrade wijn. Om vervolgens wijnwebplatform By the Grape te beginnen, waar hij onlangs is vertrokken. En net toen ik dacht dat Nederland Neleman kwijt was, zag ik hem opduiken als wijnmaker. Neleman blijkt in Valencia te zijn neergestreken waar hij onder eigen naam biologisch wit en rood produceert. Ik proefde zijn blend van viognier, die gezelschap heeft gekregen van de recent voor de vergetelheid behoede verdildruif. Rijpe appel, ananasaandacht, perzikspatje, monter en fris-fluitend afdrinkend. Voor rood draven tempranillo en monastrell op. Kersenkaravaan. Pepersnufje. Volop sap. En fluweel-soepel zwierend. De Rijks wijnmeester zou het er zo maar druk mee kunnen krijgen.”

(Bron: Harold Hamersma, NRC Handelsblad 13-12-2014)