Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Écht genieten van wijn, dat doe je zo

Je hebt hem misschien al eens langs zien komen in een van onze uitingen: het wim-logo. Met dit logo laten we zien dat wij verantwoord drinken belangrijk vinden. Wij van Neleman snappen maar al te goed dat een glas wijn op zijn tijd een echt genietmoment kan zijn. Waar wij ook in geloven is dat een gezonde en bewuste levensstijl belangrijk is en steeds meer aandacht krijgt en dat wijn in deze levensstijl past. In de discussies over of een glas wijn per dag gezond is mengen wij ons niet, maar wist je dat wijnen juist goed tot hun recht komen als je er alle aandacht voor hebt? Dat is pas écht genieten!
website

Wat is Wim over wijn?
Het is belangrijk om te genieten, het is belangrijk om gezond te eten en te drinken en het is belangrijk om op tijd te ontspannen. Wijn is een genietproduct en het is goed je bewust te zijn van de alcohol in de wijn. Want te veel is nooit goed: teveel alcohol niet, teveel vet niet, teveel stilzitten niet et cetera. Wine in Moderation is een internationaal initiatief dat in Nederland wordt gecoördineerd door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KNVW). Met dit initiatief wordt informatie over verantwoorde wijnconsumptie onder de aandacht gebracht. 

Neleman en Wim
Neleman sluit zich hierbij aan en neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de verstrekking van wijn en het stimuleren van verantwoord alcoholgebruik. Om het gedachtegoed van Wine in Moderation ook voor de Nederlandse consument toegankelijk te maken is het online platform ‘Wim over wijn’ opgericht. Op deze site vind je door middel van laagdrempelige tips en herkenbare situaties antwoorden op vragen over hoe je door matig te drinken, meer kan genieten.  

Geniettip
Wanneer je te snel drinkt mis je het karakter van een wijn, wanneer je langzaam drinkt verras je je zintuigen. Wanneer je met aandacht eet en drinkt, smaakt alles beter. Geniet ook eens langzaam; kijk, ruik, proef en verrijk je wijnervaring!

Meer weten over Wim? Kijk dan op de website www.wimoverwijn.nl