Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Biodiversiteit, wat is het nou eigenlijk?

De resultaten uit het jaarlijkse rapport van het Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten liegen er niet om: het gaat niet goed met de biodiversiteit op onze planeet. Het IPBES waarschuwt voor het uitsterven van 1 miljoen plant- en diersoorten. Het is nu, meer dan ooit, belangrijk om onze aarde en ecosystemen te beschermen. Dat er werk aan de winkel is weten we natuurlijk al lang, wij van Neleman proberen daarom ons steentje bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit.
Ontwerp-zonder-titel-4

Biodiversiteit is leven
Kort gezegd betekent biodiversiteit de verscheidenheid aan leven in een bepaald gebied. Het omvat alle soorten planten, dieren en micro-organismen, maar ook een grote variatie aan ecosystemen. Biodiversiteit gaat dus veel verder dan bloemen, planten en dieren, het draait om álle levende organismen in álle verschillende systemen en de interactie ertussen. Waarom wij biodiversiteit nodig hebben? Denk maar eens na over alles wat wij dagelijks eten of gebruiken, veel van deze producten zijn gemaakt met behulp van biologische hulpbronnen.

Nature is doing all the work, we get the award
Korter douchen, het licht niet onnodig laten branden, geen plastic draagtasjes meer gebruiken. Slechts een paar voorbeelden van dingen die je zelf kan doen voor een mooiere wereld. En voeg daar nu met een gerust gevoel maar aan toe: een fles wijn opentrekken. Met elke fles Neleman wijn die plopt steun je de productie van de kurk. De kurkeiken bossen zijn de longen van Zuid-Europa. Verschillende vogels die met uitsterven worden bedreigd zijn afhankelijk van deze bossen voor geschikte nestplaatsen. Daarnaast houden kurkeiken in het droge Spanje de verspreiding van bosbranden tegen, kurk brandt namelijk niet maar schroeit alleen.

TO42CMOk

Onze wijnen zouden zonder de natuur niet bestaan, daarom geven wij de wereld graag wat terug. We zijn zuinig op onze unieke druiven, de wijngaarden en de natuur er omheen. En we zetten ons actief in om uitstervende druivensoorten te redden van de ondergang. Een mooi voorbeeld is de bijna uitgestorven verdil druif. Daar was nog maar 50 hectare van aangeplant toen wij die voor de ondergang hebben behoed. Door Neleman wijnen te drinken met die bijzondere lokale druiven draag jij indirect bij aan het behoud van de biodiversiteit, hoe mooi is dat! Onze druiven zijn voor hun voortbestaan van jouw aandacht afhankelijk.

Aanbevolen wijnen
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
8.49
Single Vineyard Bobal - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Bobal - Biologisch
13.29
Just Fucking Good Wine Verdil blend - Biologisch
Smaakvol en complex wit Biologische witte wijn
Just Fucking Good Wine Verdil blend - Biologisch
13.29