Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Zo kom je van rode wijnvlekken af!

Ontwerp-zonder-titel-2

Rode wijn. Heerlijk om te drinken, maar niet leuk om te knoeien. Oeps, paniek! Want hoe krijg je die wijnvlek nou uit je kleding? De een zweert bij witte wijn, de ander bij zout. We adviseren natuurlijk geregeld over wijnen, maar nu krijg je van ons ook advies over het verwijderen van wijnvlekken. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Want een wijnvlek maken, dat gebeurt ons (helaas) allemaal wel eens. De belangrijkste tip verklappen we vast: het is bij een rodewijnvlek belangrijk om gelijk actie te ondernemen. 

Tip 1: Zout in de wond
Een van de bekendste manieren om rodewijnvlekken te verwijderen is door zout op de vlek te strooien. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is keukenzout en lauw water. Strooi flink wat zout op de vlek en laat dit ongeveer 3 minuten intrekken, zodat het zout de vlek kan absorberen. Laat het water over de wijnvlek lopen en wrijf het zout er met 2 vingers af. Herhaal dit totdat de vlek er helemaal uit is. 

Tip 2: Bier na wijn geeft venijn
Bovenstaande gezegde geldt niet voor bier na wijn drinken, want bier blijkt als je rode wijn knoeit een waar wondermiddel te zijn. Giet wat bier (geen rosé- of donker bier, maar pilsener) over de vlek en laat het even intrekken. Daarna kan je je kleding of tafellaken gewoon in de wasmachine uitwassen. En ja, het werkt echt!

Tip 3: Hulp uit onverwachte hoek bij je wijnvlek
Je zou er wellicht zelf niet zo snel op komen, maar heb je toevallig baking soda in je keukenkastje liggen, dan kan dit je redder in nood zijn. Vul een kommetje met een aantal eetlepels baking soda en voeg er water aan toe. Laat het mengsel een aantal uur in de vlek trekken en was het er vervolgens uit met water. Wanneer je je kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine wast, komt hij er schoon uit.

De beste tip tegen rodewijnvlekken is natuurlijk: niet knoeien. Maar lukt dit je nou gewoon écht niet, dan is het de moeite van de overweging waard om eens een van onze witte biologische wijnen te proeven. Die vlekt gelukkig een stuk minder ;-)

Aanbevolen wijnen
Single Vineyard Cabernet Sauvignon Bobal - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Cabernet Sauvignon Bobal -...
13.29
Actie
Derrick Garnacha - Biologisch
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Derrick Garnacha - Biologisch
3.99 5.29
Single Vineyard Bobal - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Bobal - Biologisch
13.29
Nucli Tempranillo Bobal - Biologisch
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Nucli Tempranillo Bobal - Biologisch
9.29