Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Zo kom je van rode wijnvlekken af!

Ontwerp-zonder-titel-2

Rode wijn. Makkelijk om te drinken, maar nog makkelijker om mee te knoeien. Oeps paniek, want hoe krijg je die wijnvlek nou uit je kleding? De één zweert bij witte wijn, de ander bij zout. We adviseren natuurlijk geregeld over wijnen, maar nu krijg je van ons ook advies over het verwijderen van wijnvlekken. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Want een vlek maken, dat gebeurt ons (helaas) allemaal wel eens. De belangrijkste tip verklappen we vast: het is bij een rode wijnvlek belangrijk om gelijk actie te ondernemen. 

Tip 1: Zout in de wond
Eén van de bekendste manieren om rode wijnvlekken te verwijderen is door zout op de vlek te strooien. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is keukenzout en lauw water. Strooi flink wat zout op de vlek en laat dit ongeveer drie minuten intrekken zodat het zout de wijnvlek kan absorberen. Laat het water over de wijnvlek lopen en wrijf het zout er met twee vingers af. Herhalen totdat de vlek er helemaal uit is. 

Tip 2: Bier na wijn geeft venijn.
Bovenstaande gezegde geldt niet voor bier na wijnvlekken, want bier blijkt in dit geval juist een waar wondermiddel te zijn. Giet wat bier (geen rosé- of donkerbier, maar pilsener) over de vlek en laat het even intrekken. Daarna kan je je kleding of tafellaken gewoon in de wasmachine uitwassen. En ja, het werkt echt!

Tip 3: Hulp uit onverwachte hoek
Je zou er wellicht zelf niet zo snel op komen, maar heb je toevallig baking soda in je keukenkastje liggen, dan kan dit je redder in nood zijn. Vul een kommetje met een aantal eetlepels baking soda en voeg er water aan toe. Laat het mengsel een aantal uur in de vlek trekken en was het er vervolgens uit met water. Wanneer je je kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine wast, komt hij als nieuw uit de was.

De beste tip tegen rode wijnvlekken is natuurlijk om niet te knoeien. Maar lukt dit je nou gewoon écht niet, dan moet je wellicht toch maar overwegen om eens een van onze witte biologische wijnen te proeven. Dat vlekt gelukkig een stuk minder ;-).

Aanbevolen wijnen
Actie
Neleman Cabernet Sauvignon Bobal Organic
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Neleman Cabernet Sauvignon Bobal Organic
9.99 13.29
prijs per 6 Flessen
Derrick Garnacha Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Derrick Garnacha Organic
7.29
Neleman Nucli Tinto Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Neleman Nucli Tinto Organic
9.29