Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur

Terug naar klantenservice

veelgestelde vragen

Om het je makkelijk te maken hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen, of wil je liever persoonlijk contact? Wij zitten voor je klaar.

Bestellen en betalen

Advies en hulp bij wijnkeuze

Wij geven je graag advies zodat jij de beste wijnkeuze kunt maken. Kom je er niet uit? Dan ben je van harte welkom om te bellen, appen of langs te komen bij onze eigen Brandstores voor advies.

1
Waar vind ik mijn factuur?

We bewaren je factuur online in je account. Deze is te vinden in "mijn bestellingen" en is ca. 10 minuten na je bestelling beschikbaar. Op je factuur staat vermeld wat je hebt besteld, het aankoopbedrag en het BTW bedrag.

1
Kan ik een kortingscode overal voor gebruiken?

Onze kortingscodes zijn uitsluitend geldig op ons reguliere wijnassortiment, exclusief aanbiedingen en wijnpakketten. Max 1 kortingscode per bestelling/adres. Niet in combinatie met andere kortingsacties en geldig tot we door onze voorraad zijn. 

1
Wat zijn de verzendkosten?

Gratis en duurzame bezorging vanaf €50 met Budbee. Voor orders onder dit bedrag vragen we een bijdrage in de bezorgkosten van €4.95. Kies je voor POSTNL dan betaal je altijd een bijdrage van €0.99 in de bezorgkosten en voor orders onder €50 vragen we een bijdrage in de bezorgkosten van €5.95. Met Bringly Fietskoerier is bezorging boven de €50 gratis, daaronder vragen we een bijdrage van €4.95.

Retourneren is altijd gratis, wanneer je eerst contact met ons opneemt om een afhaalafspraak in te plannen.

Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

1
Op welke manier kan ik betalen bij Neleman?

Bij Neleman kun je op verschillende manieren betalen:

1
Hoe zorgt Neleman ervoor dat de alcoholwet nageleefd wordt bij bestelling en bezorging?

We laten op verschillende momenten vóór de bestelling aan de klant weten dat bestellingen alleen gedaan kunnen worden door 18-jarigen en ouder. We vragen bezoekers een geboortedatum in te voeren in het bestelformulier en te bevestigen dat hij/zij 18 jaar of ouder is voordat er besteld kan worden.

De leeftijdsgrens wordt vervolgens door onze vervoerders of eigen medewerkers (in geval van het afhalen of bezorging van een lokale bestelling) gecheckt bij het afleveren of afhalen van de bestellingen. Er wordt gevraagd naar een geldige ID in verband met de 18+-check omdat we een alcoholhoudend product verkopen en dit verplicht is vanuit de Alcoholwet.

Bestellingen worden door Neleman en onze ketenpartners niet bij de buren van het verzendadres worden aangeboden in verband met de alcoholwet. Bestellingen mogen ook niet door ons of onze ketenpartners onbeheerd worden achtergelaten.

 • Onze bezorgpartner Budbee levert niet op afhaallocaties. Zij bieden de zending twee keer aan en daarna wordt het retour gestuurd naar ons warehouse.
 • Onze bezorgpartner PostNL biedt de zending eenmalig aan en de zending wordt daarna naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt gebracht waar de klant de bestelling kan afhalen op vertoning van de orderbevestiging en een geldig ID.
 • Bestellingen die we zelf lokaal bezorgen in de omgeving van Zutphen leveren we alleen op het verzendadres. Als er niemand thuis is, of niemand die 18 jaar of ouder is dan wordt de bestelling mee retour genomen. We nemen dan contact op met de klant met de vraag wanneer het wel uitkomt om af te leveren tussen 15:00 en 17:00 uur en dat er wel iemand thuis is.

Voor meer informatie over hoe we ervoor zorgen dat we aan alle vereisten van de alcoholwet voldoen zie dit document.

1

Bezorgen en afhalen

Hebben jullie aangepaste levertijden rond de feestdagen?

We hebben aangepaste levertijden rond Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, kerst en Oud & Nieuw. Houd de berichtgeving hierover in de gaten. Kies tijdens het afronden van je bestelling de gewenste leverdatum. Afhalen is ook mogelijk in onze brandstores en warehouse, maar niet op 1e en 2e Paasdag, niet op 1e en 2e Pinksterdag, niet op Hemelvaartsdag en Koningsdag, niet op eerste en tweede kerstdag en niet op Nieuwjaarsdag, dan zijn onze brandstores gesloten.

1
Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Tijdens het bestellen, kun je afhankelijk van je woonplaats kiezen uit verschillende bezorgmogelijkheden. Wij werken hiervoor samen met Budbee, Instabox en PostNL. Afhankelijk van de door jouw gekozen bezorgdienst kennen wij de volgende levertijden:

Bezorging bij jou thuis met PostNL
LET OP: PostNL neemt maatregelen om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Met ingang van 16 maart 2020 tekent de PostNL bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Dit doen we om het contact tussen mensen te minimaliseren. We vragen de ontvanger om de laatste 3 tekens van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld.

Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt je bestelling standaard de volgende dag bezorgd (dinsdag tot en met zaterdag). Je kunt uiteraard ook zelf een gewenste bezorgdag kiezen. Standaard bezorgen wij je bestelling overdag en laten je tijdens het afrekenen meteen weten in welk tijdvak je de bezorger kunt verwachten. 
Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Bezorging bij jou thuis met Budbee
Maandag t/m vrijdag

Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt je bestelling standaard de volgende werkdag bezorgd. Je kunt uiteraard ook zelf een gewenste bezorgdag kiezen. Budbee bezorgt je bestelling altijd in de avonduren tussen 17:00 - 22:00 uur.
Ontvangst notificatie van 1-uur tijdsinterval voor bezorging: tussen 13:00 - 14:00

Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Bezorging bij jou thuis met Instabox

Maandag t/m zaterdag
Iedere dag voor de dag van bezorging: van 16.00 uur tot en met 22.00 uur kan je bestellen en kiezen voor de volgende werkdag als bezorgdag via Instabox.

Vrijdag- en zaterdaglevering
Bestellen kan vanaf 16.00 uur op donderdag tot en met 10.00 uur vrijdagochtend. Uitgestelde leveringen zijn ook mogelijk, je kunt maandag dus ook al selecteren zodat de bestelling vrijdag of zaterdag wordt bezorgd

Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Afhalen bij Neleman Warehouse Zutphen, Neleman Zutphen, Neleman Amsterdam of Neleman Utrecht

Je kunt je online bestelling ook kosteloos afhalen in ons Neleman warehouse in Zutphen, de brandstores van Neleman in Zutphen, Amsterdam en Utrecht. Tijdens het bestellen kun je kiezen voor de optie 'Afhalen', wij zorgen er dan voor dat je bestelling zo snel mogelijk klaar staat in onze winkels. Je kunt je bestelling afhalen tijdens onze openingstijden. Bekijk hier onze openingstijden.

Track & Trace
Wanneer de bestelling door ons is verzonden ontvang je een e-mail met hierin een track & trace link, hiermee kun je jouw bestelling volgen. Je ontvangt de e-mail met track & trace rechtstreeks van de vervoerder. Ben je onverhoopt toch niet thuis? Dan brengt PostNL jouw bestelling de volgende dag naar het dichtstbijzijnde PostNL Pakketpunt. Als Budbee geen gehoor krijgt dan proberen ze je te bereiken op het ingevoerde telefoonnummer. Ben je onverhoopt toch niet thuis? Dan biedt Budbee jouw bestellingen de volgende werkdag weer bij je aan. Kan jouw bestelling ook de tweede poging niet worden afgeleverd dan gaat jouw bestelling retour.  Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

Heb je vragen over je bestelling of de bezorging daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! Stuur een e-mail naar hallo@neleman.org of bel ons op 0575 - 757 097 (maandag t/m zaterdag van 9:00 - 20:00 uur, zondag 13:00 – 20:00 uur).

 

1
Wie bezorgt mijn bestelling?

Wij bezorgen je bestelling afhankelijk van je woonplaats met Budbee of PostNL. Hoe duurzamer de vervoerder, hoe minder verzendkosten! Voor omgeving zutphen kan je ook kiezen voor Bringly. Bringly bezorgd je bestelling op de fiets. 

Onze vervoerders:
- PostNL
- Budbee
Bringly Fietskoerier (Omgeving Zutphen)

Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

1
Kan ik kiezen wanneer mijn bestelling wordt geleverd?

Ja, je kunt je eigen bezorgdag kiezen! Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan kan je bestelling de volgende dag al worden geleverd. Je hebt daarbij de keuze tussen dag- of avondlevering. Uiteraard kun je zelf ook een andere bezorgdag kiezen. Wij bezorgen van dinsdag tot en met zaterdag. Kies je voor levering door Budbee dan is maandag ook een bezorgdag.

Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

 

 

1
Kan ik mijn bestelling ook afhalen in de Brandstores?

Ja dat kan zeker, wanneer je de bestelling online plaatst, kun je ook kiezen voor afhalen in de Brandstores. Wanneer je je bestelling op maandag tot en met vrijdag plaatst, kun je hem de volgende dag ophalen tijdens onze openingstijden. Plaats je je bestelling op zaterdag of zondag? Dan kun je deze bestelling vanaf maandag 11:00 uur ophalen bij de Neleman Brandstores in Amsterdam en Utrecht en vanaf 9:00 uur in Zutphen.

Let op: De brandstore medewerker zal bij het afhalen vragen om een geldige ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

1
KAN IK MIJN BESTELLING OOK AFHALEN IN HET NELEMAN WAREHOUSE?

Ja dat kan zeker, wanneer je de bestelling online plaatst, kun je ook kiezen voor afhalen in het Neleman Warehouse. Wanneer je je bestelling op maandag tot en met vrijdag plaatst, kun je hem vaak al dezelfde dag ophalen tijdens onze openingstijden. Plaats je je bestelling op zaterdag of zondag? Dan kun je deze bestelling vanaf maandag 9:00 uur ophalen. Parkeren kan voor de deur en is gratis. 

Neleman Warehouse Zutphen

Pollaan 41
7202 BV Zutphen
tel: 0575-757109

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: van 9:00-17:00 uur

Gesloten: Zaterdag en zondag

Afhalen is uitsluitend mogelijk na betaling en aan personen van 18 jaar en ouder

1
Hoe zorgt Neleman ervoor dat de alcoholwet nageleefd wordt bij bestelling en bezorging?

We laten op verschillende momenten vóór de bestelling aan de klant weten dat bestellingen alleen gedaan kunnen worden door 18-jarigen en ouder. We vragen bezoekers een geboortedatum in te voeren in het bestelformulier en te bevestigen dat hij/zij 18 jaar of ouder is voordat er besteld kan worden.

De leeftijdsgrens wordt vervolgens door onze vervoerders of eigen medewerkers (in geval van het afhalen of bezorging van een lokale bestelling) gecheckt bij het afleveren of afhalen van de bestellingen. Er wordt gevraagd naar een geldige ID in verband met de 18+-check omdat we een alcoholhoudend product verkopen en dit verplicht is vanuit de Alcoholwet.

Bestellingen worden door Neleman en onze ketenpartners niet bij de buren van het verzendadres worden aangeboden in verband met de alcoholwet. Bestellingen mogen ook niet door ons of onze ketenpartners onbeheerd worden achtergelaten.

 • Onze bezorgpartner Budbee levert niet op afhaallocaties. Zij bieden de zending twee keer aan en daarna wordt het retour gestuurd naar ons warehouse.
 • Onze bezorgpartner PostNL biedt de zending eenmalig aan en de zending wordt daarna naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt gebracht waar de klant de bestelling kan afhalen op vertoning van de orderbevestiging en een geldig ID.
 • Bestellingen die we zelf lokaal bezorgen in de omgeving van Zutphen leveren we alleen op het verzendadres. Als er niemand thuis is, of niemand die 18 jaar of ouder is dan wordt de bestelling mee retour genomen. We nemen dan contact op met de klant met de vraag wanneer het wel uitkomt om af te leveren tussen 15:00 en 17:00 uur en dat er wel iemand thuis is.

Voor meer informatie over hoe we ervoor zorgen dat we aan alle vereisten van de alcoholwet voldoen zie dit document.

1
Wat is de status van mijn bestelling?

We houden je maar al te graag op de hoogte. Zo ook over jouw wijnbestelling.

 1. Als je bestelling correct is afgehandeld ontvang je de orderbevesting per e-mail;
 2. Nadat we je pakket klaar hebben gemaakt voor verzending en deze is ontvangen bij onze vervoerder ontvang je een track & trace link in je e-mail. De track & trace link vind je ook altijd terug onder je eigen account op onze website;
 3. Met de track & trace kun je zien wanneer je de bezorger kunt verwachten en kun je indien gewenst ook een ander bezorgmoment kiezen (wel zo makkelijk!).
1

Ruilen en retourneren

Klachtafhandeling

Hoe snel reageren jullie op klachten?
Je krijgt altijd direct een bevestiging van ontvangst als je een klacht per e-mail hebt gestuurd. Binnen 5 werkdagen ontvang je een inhoudelijke reactie op je klacht.

Bent je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (ec.europa.eu).

1
Klacht melden en garantie

Heb je een klacht?
Dan kun je bellen of mailen met onze klantenservice via 078 484 533 of info@neleman.be. Graag horen we van je wat je klacht is en als het mogelijk is ontvangen wij graag een foto van de eventuele schade. Je krijgt altijd direct een bevestiging van ontvangst en binnen 5 werkdagen een inhoudelijke reactie. Indien de klacht niet naar tevredenheid door ons wordt afgehandeld, heb je als consument het recht om een klacht in te dienen bij Thuiswinkel Waarborg, waarbij wij zijn aangesloten. Je kunt je klacht indien via dit online contactformulier van Thuiswinkel Waarborg.

Hoe is garantie geregeld?
Wij bieden je garantie conform de richtlijnen van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.

De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

Een door de ondernemer, fabrikant of importeur als garantie aangeboden regeling doet niets af aan de rechten en vorderingen die de consument ter zake van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de ondernemer jegens de ondernemer kan doen gelden op grond van de wet en/of de overeenkomst op afstand. Onder de volgende omstandigheden is een product uitgesloten van garantie: Aantoonbaar ander gebruik dan in het dagelijks gebruik mag worden aangenomen ten gevolge waarvan beschadigingen zijn ontstaan.

1
Bestelling verkeerd bezorgd of beschadigd?

Wij en onze vervoerders doen er alles aan om je bestelling netjes en onbeschadigd te bezorgen. Heb je onverhoopt toch een verkeerd of beschadigd artikel ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. In overleg met jou zullen wij altijd proberen tot een goede oplossing te komen. Mail ons via hallo@neleman.org of bel 0575 757 097.

Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

1
Hoe kan ik retourneren?

Bij Neleman kun je je bestelling binnen 30 dagen gratis ruilen of retourneren. Je kunt ook eerst binnen 30 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Neem contact met ons op via hallo@neleman.org of bel 0575 757 097, dan maken we een afspraak om de retourzending bij je thuis op te laten halen. Het totale aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen terugbetaald (deze termijn start op het moment dat je het artikel terugstuurt, of aangeeft je artikel terug te willen sturen).

Voldoet een wijn niet aan je verwachting dan kun je die vergoed krijgen, ook hiervoor geldt een termijn van 30 dagen. Je kunt de wijn ruilen of geld retour krijgen. Uiteraard dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking in geval van ruilen of retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

1

Mijn Neleman Account

Voordelen mijn account

Bij ons kun je afrekenen als gast of door een account aan te maken. Het aanmaken van 'mijn account' heeft behoorlijk wat voordelen.

Makkelijk en snel
Bestel makkelijk en snel zonder elke keer je gegevens in te hoeven vullen. Volg de status van je bestelling en bekijk je orderhistorie. Ook kun je makkelijk je gegevens wijzigen. Een account maak je makkelijk en snel aan via ‘inloggen’ rechtsbovenaan de pagina. Vul je naam en e-mailadres in en je bent er. Als je al een account hebt dan vul je je e-mailadres en wachtwoord in en kun je direct starten met het uitzoeken van je wijn! 

 

1
Wachtwoord vergeten, wat nu?

Vergeten is menselijk… Gelukkig kun je altijd een nieuw wachtwoord aanvragen. Ga rechtsbovenin de website naar 'inloggen', klik op 'wachtwoord vergeten', vul je e-mailadres in en binnen een paar seconden ontvang je een nieuw wachtwoord per mail.

1
Gegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?
In onze webshop kun je makkelijk je gegevens wijzigen. Zodra je bent ingelogd kun je al je persoonlijke gegevens aanpassen en wijzigen

1
Aanmelden

Hoe kan ik een account aanmaken?

Dat gaat heel eenvoudig, als je onderstaande stappen volgt heb je zo een account aangemaakt:

 • Ga naar ‘inloggen’ rechts bovenaan de pagina 
 • Klik op de volgende pagina op 'maak account aan' en vul de gevraagde gegevens in 
 • Vervolgens klik je op 'doorgaan' 
 • Je account is nu aangemaakt 
 • Links onder 'menu' vind je de mogelijkheid om eventuele wijzigingen aan te brengen
1

Producten

Hoe herken je vegan friendly wijn?

Het vegan logo met de zonnebloem laat zien dat een product het Vegan certificaat heeft. Al onze wijnen zijn vegan friendly. Meer weten? Kijk hier.

1
Zijn alle Neleman producten biologisch?

Alle Neleman producten worden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en chemische toevoegingen gemaakt. Alle Neleman producten zijn biologisch gecertificeerd en daar worden wij jaarlijks op gecontroleerd door CAECV: CV4400 E, de Spaanse toezichthouder voor biologische producten. Je herkent deze producten aan het logo met het groene blaadje.

Wil je meer over ons weten? Lees dan hier verder.

1
Waar komt jullie wijn vandaan?

In het binnenland ten westen Valencia ligt een prachtig, dunbevolkt natuurgebied Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Daar, in het gehucht Casas del Rey, op zo’n 900 meter boven zeeniveau, liggen de wijngaarden van Neleman. Het ruige heuvelachtige landschap heeft een perfect klimaat om biologisch te werken. Toch heeft Spanje zoveel meer te bieden. Daarom gaan wij de uitdaging aan om ook aan de Spaanse klassiekers onze eigen signatuur mee te geven. Dus maken we wijn bij bevriende wijnhuizen in andere Spaanse herkomstgebieden. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook een karakteristieke Rioja en een vrolijke Verdejo.

Hier lees je meer over de wijngebieden. 

1
Er zitten wijn kristallen in mijn wijn, kan ik het nog drinken?

Absoluut, dit is niet schadelijk voor de gezondheid en er verandert niets aan de smaak.

1
Hoe bewaar ik jullie sulfietvrije wijn?

Sulfiet is een natuurlijk conserveermiddel, het beschermt de wijn tegen de invloeden van zuurstof: oxidatie. Een wijn zonder toegevoegd sulfiet is dus kwetsbaar, en gaat achteruit door de blootstelling aan lucht. Om langer van deze wijn te kunnen genieten is het verstandig om de fles goed af te sluiten en in de koelkast (niet te lang) te bewaren.

1
Wat betekent het CPC logo op jullie etiket?

Dit is het logo van Carbon Proof Certified. Wij zijn bij deze organisatie aangesloten en planten in Valencia bomen om onze CO2 uitstoot te compenseren. 

1
Zijn alle Neleman producten vegan?

Bijna alle wijnen die we maken klaren we met plantaardig verkregen eiwit in plaats van derlijk eiwit. De Britse Vegan Society controleert jaarlijks onze producten en je herkent deze aan het logo met de zonnebloem. 

1
Ik kan niet inloggen op my.neleman.wine

Voor het bestellen van gepersonaliseerde wijnen moeten u zich opnieuw registreren op deze pagina. De reden hiervoor is omdat er gebruikt wordt gemaakt van een andere dienst voor deze hele pagina, dus je Neleman account werkt niet op deze pagina. 

1
Hebben jullie sulfietvrije wijn?

In ons assortiment vind je 1 wijn zonder toegevoegd sulfiet: Neleman Tempranillo Organic. Wijn zonder toegevoegd sulfiet is erg kwetsbaar. Door heel zorgvuldig te werken durven we het aan om helemaal geen sulfiet toe te voegen. De wijn is hierdoor opvallend lekker en zuiver. Sulfiet is een natuurlijk conserveermiddel, het beschermt de wijn tegen de invloeden van zuurstof: oxidatie. Een wijn zonder toegevoegd sulfiet is dus kwetsbaar, en gaat achteruit door de blootstelling aan lucht. Om langer van de wijn te kunnen genieten is het verstandig om de fles goed af te sluiten en in de koelkast te bewaren.

Kijk hier voor meer informatie over de Neleman Tempranillo.

1

Kurk

Waar kan ik mijn kurken inleveren?

De bast van zo'n prachtige boom gooi je natuurlijk niet zomaar bij het restafval. Wij snappen 'm. Daarom hebben wij een kurkretour programma, hiermee behouden we een waardevolle grondstof voor een volgend leven. Kurk blijft namelijk een fantastisch basisproduct voor heel veel verschillende toepassingen.

Je kunt je kurken natuurlijk altijd inleveren in onze Brandstores in Zutphen (Groenmarkt 10) of in Utrecht (Burgemeester Reigerstraat 24A). Woon je niet in de buurt, kijk dan op www.kurkretour.nl voor een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over kurk? Lees dan hier verder.

1
Mijn wijn heeft kurk, wat nu?

Kurk is een natuurlijk product, net als wijn. Hoewel onze kurkleveranciers de grootst mogelijke zuiverheid trachten te creëren rondom hun producten en er steeds nieuwe technieken zijn om de TCA bacterie (die de muffe kurk geur veroorzaakt) onschadelijk te maken, kan het och voorkomen dat een fles 'kurk' heeft. Denk je een fles met kurk te hebben? Neem contact met ons op, we vergoeden je zonder problemen.

1
Wat is kurk?

Wijn kan bederven door het bijzondere stofje TCA (2,4,6-trichlooranisol). Met als gevolg dat de wijn meurt naar natte hond, beschimmelde kerkboeken, muffe sokken en ook nog eens brand in de keel. Kurk, noemt men dat. Geheel onterecht overigens. Want hoewel kurk altijd wordt aangewezen als de boosdoener, blijkt het toch uit een heel andere hoek te komen. TCA wordt gevormd door een samenspel tussen bacteriën of schimmels en chloorfenolen. Dat kan afkomstig zijn van de chloorverbindingen die traditioneel gebruikt werden als ontsmettingsmiddelen bij de productie van flessenkurken.

Maar let wel, ook op andere plekken in de wijnmakerij. Dus ook flesjes met een schroefdop of kunststof kurk konden besmet raken met TCA, omdat er ergens in het proces door het gebruik van chloor de chloorfenolen vrij spel kregen. Toen men hier achter was is sinds 1996 chloor verboden binnen de wijnmakerij. Maar kurk blijft de boosdoener. Wij zijn dol op kurk. Maar wel op zuivere kurk. Daarom doen wij er met onze kurkleveranciers alles aan om de kans op 'kurk' zo klein mogelijk te houden door middel van hoogwaardige technieken. 

1

City Winery Zutphen

Verzorgen jullie ook proeverijen?

Ja hoor, ook voor proeverijen kun je bij Neleman terecht, tegenwoordig regelmatig online! Bij Neleman koop je de wijn direct bij de wijnmaker via de digitale snelweg. Duurzaam én super voordelig. Bovendien scheelt dit 1500 kilometer zweten in een brandende auto. Natuurlijk wil je ook een keer op bezoek bij de wijnmaker, een kijkje nemen in het proeflokaal en gepassioneerde verhalen horen over de oogst. Romantisch! Dan kom je toch gewoon naar Amsterdam, Utrecht of Zutphen? Want daar vind je de Neleman Brandstores en hier kan het team je alles vertellen over de omgeving, de druiven en de bijzondere hobby’s van de wijnmaker. 

Lees hier meer over de mogelijkheden van online proeverijen bij Neleman. Proeverijen op locatie doen we graag weer als de coronamaatregelen ingetrokken zijn. 

1
Hoe werkt jullie partyservice?

Feestjes geven is super leuk, maar er komt altijd een boel werk bij kijken. Helemaal als de kaarsjes eenmaal zijn uitgeblazen, dan staat er vaak een berg afwas te wachten. Daar willen we je graag bij helpen. Geef jij een feestje en schenk je Neleman wijn? Dan verzorgen wij GRATIS het glaswerk voor jou, inclusief afwas! Alleen geldig in Zutphen en Utrecht. Vanwege Covid19 is de partyservice nu helaas niet beschikbaar. Neem zodra het weer kan contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Lees hier meer over de mogelijkheden. 

1
Wat zijn de openingstijden van de Brandstores?

Neleman Brandstores Amsterdam en Utrecht zijn geopend van maandag en zondag van 13:00 tot 20:00 uur, maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.

Neleman Brandstore Zutphen is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur www.neleman.org 24/7 geopend!

Als wijnliefhebber ben je natuurlijk reuze nieuwsgierig naar waar de wijn vandaan komt. Niets is zo mooi als een bezoek aan het wijnhuis, alleen ligt Valencia niet om de hoek. Daarom is het een uitkomst om eens op bezoek te gaan bij onze Brandstores in Amsterdam, Zutphen en Utrecht. 

1

Overige vragen

Waarom Just Fucking Good Wine?

Onze bedoeling is uiteraard niet om puberaal of shockerend over te komen - de naam is bedoeld om een statement te maken. Ons credo is: gewoon heel goede wijn, zonder gedoe. Het gaat dus echt om de wijn en wij staan natuurlijk volledig achter de naam hiervan. Naast onze rode en witte Just Fucking Good Wine hebben we ook vele andere wijnen met andere namen en etiketten die je wellicht wel aan zullen spreken. We hopen dan ook dat daar een lekkere wijn voor je tussenzit. Want uiteindelijk is het ons daarom te doen: mensen laten genieten van onze heerlijke biologische wijnen. 

1
Ik woon in België, kan ik ook Neleman wijn bestellen?

Ja je kan onze wijn bestellen via www.neleman.be

1
Kan ik Neleman wijn ook in Valencia kopen?

Leuk dat je in Spanje op zoek bent naar Neleman wijnen! Deze zijn in Valencia te verkrijgen in ons wijnhuis: 

Bodegas Neleman
Calle San Vicente 23
46310 Casas del Rey (Venta del Moro) 
hola@neleman.es
+34 960 130320

1
Ik wil de nieuwsbrief niet meer ontvangen, hoe regel ik dat?

Met onze nieuwsbrief willen we je verrassen met persoonlijke aanbiedingen. Ook delen we wekelijks inhoudelijke verhalen over wijn, design en duurzame thema's. We begrijpen natuurlijk dat het zonde is als je mailbox wordt overspoeld en je er niet eens aan toe komt om dit alles te lezen. Daarom zie je in elke nieuwsbrief onderaan een linkje om je voor de nieuwsbrief af te melden

1
Hoe bewaar ik jullie sulfietvrije wijn?

Een wijn zonder toegevoegd sulfiet kun je vergelijken met verse natuurproducten. Fruit bijvoorbeeld. Heb je eenmaal in een appel gebeten, dan moet je hem helemaal opeten – wat natuurlijk bepaald geen straf is. Dat geldt ook voor deze wijn: de inhoud is heerlijk, maar kwetsbaar, en gaat achteruit door blootstelling aan lucht. Na opening moet je de fles daarom eigenlijk dezelfde dag leegdrinken. Dan is de wijn op z’n best. Als het niet anders kan, druk dan de kurk goed in de fles en bewaar hem in de koelkast. Ook een onaangebroken fles natuurwijn kun je niet onbeperkt laten staan. Drink de wijn zo snel mogelijk en bewaar hem ondertussen op een plek waar het niet te warm of te koud is: rond de 16 °C is ideaal. Voorkom sterke temperatuurschommelingen. Zet je flessen dus niet bij de kachel, naast het fornuis of bij het raam. Vaak is een slaapkamer de meest geschikte plek.

1
Ik woon in Duitsland, kan ik ook Neleman wijn bestellen?

Ja je kan onze wijn bestellen via www.neleman.de

1
Ik woon in Spanje, kan ik ook Neleman wijn bestellen?

Ja je kan onze wijn bestellen via www.neleman.es

1
Kan ik jullie wijn eerst proeven?

Op dit moment kun je helaas geen wijn proeven in onze winkel in Zuphen vanwege de corona maatregelen. Wel kunnen onze brandstoremanagers je zó goed een wijnbeschrijving of wijnadvies geven dat het bijna is alsof je de wijn zelf proeft! Je bent dus van harte welkom in Amsterdam aan het Gerard Douplein 4b, in Utrecht aan de Burg. Reigerstraat 24a (beide open zo en ma van 13-20 uur, di-vr van 11-20 en za van 10-20 uur) en in Zutphen op de Groenmarkt 10 (open van ma - za van 9-18 uur).

1
Kan ik de Neleman wijngaard bezoeken?

Wat leuk dat je ons wijnhuis en onze wijngaarden wilt bezoeken! Dit kan alleen op afspraak. Casas del Rey ligt op ruim een uur rijden van Valencia (geen OV). Neem voor een afspraak contact op met Marcos, dat kan door hem een mailtje te sturen: marcos@neleman.es. 

Bodegas Neleman

Calle San Vicente 23 
46310 Casas del Rey - Valencia Spanje

1
Hoe zorgt Neleman ervoor dat de alcoholwet nageleefd wordt bij bestelling en bezorging?

We laten op verschillende momenten vóór de bestelling aan de klant weten dat bestellingen alleen gedaan kunnen worden door 18-jarigen en ouder. We vragen bezoekers een geboortedatum in te voeren in het bestelformulier en te bevestigen dat hij/zij 18 jaar of ouder is voordat er besteld kan worden.

De leeftijdsgrens wordt vervolgens door onze vervoerders of eigen medewerkers (in geval van het afhalen of bezorging van een lokale bestelling) gecheckt bij het afleveren of afhalen van de bestellingen. Er wordt gevraagd naar een geldige ID in verband met de 18+-check omdat we een alcoholhoudend product verkopen en dit verplicht is vanuit de Alcoholwet.

Bestellingen worden door Neleman en onze ketenpartners niet bij de buren van het verzendadres worden aangeboden in verband met de alcoholwet. Bestellingen mogen ook niet door ons of onze ketenpartners onbeheerd worden achtergelaten.

 • Onze bezorgpartner Budbee levert niet op afhaallocaties. Zij bieden de zending twee keer aan en daarna wordt het retour gestuurd naar ons warehouse.
 • Onze bezorgpartner PostNL biedt de zending eenmalig aan en de zending wordt daarna naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt gebracht waar de klant de bestelling kan afhalen op vertoning van de orderbevestiging en een geldig ID.
 • Bestellingen die we zelf lokaal bezorgen in de omgeving van Zutphen leveren we alleen op het verzendadres. Als er niemand thuis is, of niemand die 18 jaar of ouder is dan wordt de bestelling mee retour genomen. We nemen dan contact op met de klant met de vraag wanneer het wel uitkomt om af te leveren tussen 15:00 en 17:00 uur en dat er wel iemand thuis is.

Voor meer informatie over hoe we ervoor zorgen dat we aan alle vereisten van de alcoholwet voldoen zie dit document.

1
Ik ben lid van de NVV (Nederlandse vereniging voor veganisme). Krijg ik de ledenkorting ook bij Neleman?

Ja! In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) krijg je als lid van de vereniging altijd 10% korting op je aankoop bij Neleman (m.u.v. aanbiedingen). 

1