Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur

Terug naar klantenservice

top 5 meest gestelde vragen

Om het je makkelijk te maken hebben we de top 5 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen kijk dan bij alle veelgestelde vragen, of wil je liever persoonlijk contact? Wij zitten voor je klaar.

Top 5 vragen

Hebben jullie aangepaste levertijden rond de feestdagen?

We hebben aangepaste levertijden rond Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, kerst en Oud & Nieuw. Houd de berichtgeving hierover in de gaten. Kies tijdens het afronden van je bestelling de gewenste leverdatum. Afhalen is ook mogelijk in onze brandstores en warehouse, maar niet op 1e en 2e Paasdag, niet op 1e en 2e Pinksterdag, niet op Hemelvaartsdag en Koningsdag, niet op eerste en tweede kerstdag en niet op Nieuwjaarsdag, dan zijn onze brandstores gesloten.

1
Wat zijn de verzendkosten?

Gratis en duurzame bezorging vanaf €50 met Budbee. Voor orders onder dit bedrag vragen we een bijdrage in de bezorgkosten van €4.95. Kies je voor POSTNL dan betaal je altijd een bijdrage van €0.99 in de bezorgkosten en voor orders onder €50 vragen we een bijdrage in de bezorgkosten van €5.95. Met Bringly Fietskoerier is bezorging boven de €50 gratis, daaronder vragen we een bijdrage van €4.95.

Retourneren is altijd gratis, wanneer je eerst contact met ons opneemt om een afhaalafspraak in te plannen.

Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

1
Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Tijdens het bestellen, kun je afhankelijk van je woonplaats kiezen uit verschillende bezorgmogelijkheden. Wij werken hiervoor samen met Budbee, Instabox en PostNL. Afhankelijk van de door jouw gekozen bezorgdienst kennen wij de volgende levertijden:

Bezorging bij jou thuis met PostNL
LET OP: PostNL neemt maatregelen om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Met ingang van 16 maart 2020 tekent de PostNL bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Dit doen we om het contact tussen mensen te minimaliseren. We vragen de ontvanger om de laatste 3 tekens van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld.

Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt je bestelling standaard de volgende dag bezorgd (dinsdag tot en met zaterdag). Je kunt uiteraard ook zelf een gewenste bezorgdag kiezen. Standaard bezorgen wij je bestelling overdag en laten je tijdens het afrekenen meteen weten in welk tijdvak je de bezorger kunt verwachten. 
Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Bezorging bij jou thuis met Budbee
Maandag t/m vrijdag

Bestel je op een werkdag vóór 16:00 uur, dan wordt je bestelling standaard de volgende werkdag bezorgd. Je kunt uiteraard ook zelf een gewenste bezorgdag kiezen. Budbee bezorgt je bestelling altijd in de avonduren tussen 17:00 - 22:00 uur.
Ontvangst notificatie van 1-uur tijdsinterval voor bezorging: tussen 13:00 - 14:00

Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Bezorging bij jou thuis met Instabox

Maandag t/m zaterdag
Iedere dag voor de dag van bezorging: van 16.00 uur tot en met 22.00 uur kan je bestellen en kiezen voor de volgende werkdag als bezorgdag via Instabox.

Vrijdag- en zaterdaglevering
Bestellen kan vanaf 16.00 uur op donderdag tot en met 10.00 uur vrijdagochtend. Uitgestelde leveringen zijn ook mogelijk, je kunt maandag dus ook al selecteren zodat de bestelling vrijdag of zaterdag wordt bezorgd

Let op: we mogen niet bij buren leveren, omdat de bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID. Dit doen ze voor een 18+ leeftijdscheck met betrekking tot de alcoholwet.

Afhalen bij Neleman Warehouse Zutphen, Neleman Zutphen, Neleman Amsterdam of Neleman Utrecht

Je kunt je online bestelling ook kosteloos afhalen in ons Neleman warehouse in Zutphen, de brandstores van Neleman in Zutphen, Amsterdam en Utrecht. Tijdens het bestellen kun je kiezen voor de optie 'Afhalen', wij zorgen er dan voor dat je bestelling zo snel mogelijk klaar staat in onze winkels. Je kunt je bestelling afhalen tijdens onze openingstijden. Bekijk hier onze openingstijden.

Track & Trace
Wanneer de bestelling door ons is verzonden ontvang je een e-mail met hierin een track & trace link, hiermee kun je jouw bestelling volgen. Je ontvangt de e-mail met track & trace rechtstreeks van de vervoerder. Ben je onverhoopt toch niet thuis? Dan brengt PostNL jouw bestelling de volgende dag naar het dichtstbijzijnde PostNL Pakketpunt. Als Budbee geen gehoor krijgt dan proberen ze je te bereiken op het ingevoerde telefoonnummer. Ben je onverhoopt toch niet thuis? Dan biedt Budbee jouw bestellingen de volgende werkdag weer bij je aan. Kan jouw bestelling ook de tweede poging niet worden afgeleverd dan gaat jouw bestelling retour.  Let op: De bezorger van je bestelling zal vragen om een geldig ID, dit in verband met de 18+ check met betrekking tot de alcoholwet.

Heb je vragen over je bestelling of de bezorging daarvan? Onze klantenservice helpt je graag verder! Stuur een e-mail naar hallo@neleman.org of bel ons op 0575 - 757 097 (maandag t/m zaterdag van 9:00 - 20:00 uur, zondag 13:00 – 20:00 uur).

 

1
Wat is de status van mijn bestelling?

We houden je maar al te graag op de hoogte. Zo ook over jouw wijnbestelling.

  1. Als je bestelling correct is afgehandeld ontvang je de orderbevesting per e-mail;
  2. Nadat we je pakket klaar hebben gemaakt voor verzending en deze is ontvangen bij onze vervoerder ontvang je een track & trace link in je e-mail. De track & trace link vind je ook altijd terug onder je eigen account op onze website;
  3. Met de track & trace kun je zien wanneer je de bezorger kunt verwachten en kun je indien gewenst ook een ander bezorgmoment kiezen (wel zo makkelijk!).
1
Hoe kan ik retourneren?

Bij Neleman kun je je bestelling binnen 30 dagen gratis ruilen of retourneren. Je kunt ook eerst binnen 30 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Neem contact met ons op via hallo@neleman.org of bel 0575 757 097, dan maken we een afspraak om de retourzending bij je thuis op te laten halen. Het totale aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen terugbetaald (deze termijn start op het moment dat je het artikel terugstuurt, of aangeeft je artikel terug te willen sturen).

Voldoet een wijn niet aan je verwachting dan kun je die vergoed krijgen, ook hiervoor geldt een termijn van 30 dagen. Je kunt de wijn ruilen of geld retour krijgen. Uiteraard dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking in geval van ruilen of retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

1