Over onze wijnen

neleman

 

Gecontroleerd biologisch
Alle Neleman wijnen zijn gecontroleerd en gecertificeerd biologisch. Alleen de allerlekkerste biologisch geteelde druiven gaan in onze flessen, nadat ze in de wijnkelder op de voorgeschreven wijze tot wijn zijn gemaakt. Alle Europese regels over (geen) gebruik van chemicaliën, kunstmest, vinificatie, sulfiet, wijze van conservering en botteling etc.) vind je hier. Als je daaraan voldoet mag het bio logo op het wijnetiket. Hoera! Zie hier ons bio certificaat. Zo ervaar je de druif en de grond waar hij vandaan komt pas echt.

Carbon Proof Certified
Alle Neleman wijnen zijn CPC gecertificeerd. Wij planten bomen om onze CO2 uitstoot te compenseren. Voor meer informatie: neem een kijkje op: www.carbonproof.org

Veganistisch
Alle Neleman wijnen* zijn gecontroleerd en gecertificeerd veganistisch. Er zijn geen dierlijke producten gebruikt tijdens het maken van de wijn. Steeds meer mensen letten op wat ze eten en drinken en willen daarbij ook rekening houden met dierenwelzijn. Omdat onze wijnen ook hun weg naar het buitenland vinden hebben wij de Britse Vegan Society onze wijnen laten controleren. Lees meer over deze organisatie hier. Hoera! Zie hier ons Vegan certificaat en vind het bijbehorende Vegan logo met zonnebloem op al onze wijnetiketten (*met uitzondering van Neleman Cava).

Inheemse druivensoorten
We zijn dol op inheemse druiven voor onze wijnen. Zo hebben we bobal (her)ontdekt, een originele en zeer expressieve druif die het helemaal gaat maken! Werd deze druif eerder vooral voor bulkwijnen gebruikt, sinds een paar jaar krijgt hij meer en meer erkenning. Vooral bij aanplanting boven de 700 meter kunnen prachtige wijnen ontstaan.

Ook de tempranillo, monastrell, garnacha, verdil en verdejo, macabeo druiven vinden hun weg naar onze Neleman wijnen.

Regio
Utiel Requena is één van de drie D.O.'s van Valencia en ligt het meest landinwaarts, tussen de Middellandse Zee en de centrale hoogvlakte van Spanje. Onze wijngaarden bevinden zich in het gehucht Casas del Rey (nog geen 100 inwoners) op zo’n 800 - 950 meter boven zeeniveau. En ook nog eens in het bosrijke Parque Natural de las Hoces del Cabriel. 

Bodem
De bodem in het noorden is alluviaal, dat wil zeggen een rijke, vettige bodem die door de rivier is aangeslibd. In het zuiden is de basis vaak zandsteen met mergel en leem. Het continentale klimaat met mediterrane invloeden doet de temperatuur in de zomer stijgen tot 40 graden Celsius terwijl het ‘s winters 15 graden kan vriezen. De gemiddelde jaartemperatuur is 13,9 graden Celsius.

← Terug naar onze klantenservice pagina