Neleman

neleman

“Wij geloven niet in steeds groter worden maar in steeds beter worden in wat we doen.”

Derrick Neleman
 

Aandacht voor goede wijn


Wij van Neleman geloven in aandacht. Aandacht voor mens, milieu én economie. Wij bezorgen onze wijnen waar het kan op de fiets. Onze wijnen zijn biologisch, vegan friendly en CO2-neutraal. Ook vinden we dat goed best mooi mag zijn. Daarom werken we samen met jonge, veelbelovende ontwerpers voor het design van onze flessen en het interieur van onze winkel. Als het om de kwaliteit van onze wijn gaat gaan wij vanzelfsprekend voor het beste. Wij maken onze wijn zelf met passie. Bij ons koop je direct van de wijnmaker, dus betaal je eenzelfde lage prijs als in de supermarkt. Én voor dat geld heb je een goede, met aandacht gemaakte wijn.

Neleman

Aandacht voor goede wijnViva Valencia


In het binnenland achter Valencia ligt een prachtig, dun bevolkt natuurgebied Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Daar, in het gehucht Casas del Rey, op zo’n 900 meter boven zeeniveau, liggen de wijngaarden van Neleman. Zie ze wandelen door de wijngaarden, die Nederlander en die Spanjaard. Inheemse druiven zoals bobal en verdil proevend, natuurlijk biologisch.

neleman

Valencia is een veelzijdige stad met fantastische architectuur, veel cultuur en dichtbij een prachtig natuurgebied. Het Mediterrane klimaat, de Mediterrane sfeer, de mensen, het heerlijke eten, alles draagt bij aan een beleving die je proeft in de wijnen van Neleman. De cirkel is rond. Passie is niet te stoppen.


Spaanse wijntraditie, familiewaarden en topkwaliteit


Neleman is een familiebedrijf. Vroeger was het heel gewoon je bedrijf je familienaam te geven, het bood herkenning en duidelijkheid over de afkomst van de producten. Neleman wil niet alleen herkenbaar zijn maar ook de passie van het goede leven delen, samen met familie, goede vrienden en jou!

neleman

Met Neleman wijnen haal je een stukje Mediterraan Spanje in huis. Een perfecte combinatie van Spaanse passie, familiewaarden, wijntraditie en topkwaliteit.


Neleman in de media


Wijnschrijver Nicolaas Klei over Derrick Neleman

"Deze Derrick echter wist echt wat van wijn en verblijdde me met steeds weer andere biologische verrassingen. Van hele sjieke Chilenen tot: ‘Derrick, klopt dat wel, zo goedkoop, dat omfietsSpaans in wit, rosé, rood dat je bracht?’ Het klopte. ‘Superieure charmante slobber,’ schreef ik."

(Bron: Omfietswijngids 2014)

Neleman in de Volkskrant

“Op tafel kreeg ik een schitterende, hemelopenscheurende versie, een pure Garnacha uit Navarra, kolkend van rood fruit, met frambozen en een lik karnemelk (ja, toch wat melkzuur dus) in de geur, fris sappen en kwijlend lekker. De wijn is biologisch en daarbij nog veganistisch ook, wat inhoudt dat er bij de makerij geen (dierlijke dingen als gelatine (voor het klaren) zijn gebruikt. Alle geiten en kolen gespaard dus, politiek correct, planeet- en lijfvriendelijk en dan ook nog heerlijk. Hoe doet die Neleman dat?”

(Bron: Onno Kleyn, Volkskrant magazine 04-07-2015)

Neleman in NRC Handelsblad

“ Mocht er eerdaags een plekje op de wijnkaart (restaurant Rijksmuseum) openvallen, dan zou ook wijn van Derrick Neleman niet misstaan. Dat is bepaald geen beginneling in wijnland. In 2001 begon hij Lovian, een bedrijf dat zich toen al toelegde op de inkoop en verkoop van biologische en Fairtrade wijn. Om vervolgens wijnwebplatform By the Grape te beginnen, waar hij onlangs is vertrokken. En net toen ik dacht dat Nederland Neleman kwijt was, zag ik hem opduiken als wijnmaker. Neleman blijkt in Valencia te zijn neergestreken waar hij onder eigen naam biologisch wit en rood produceert. Ik proefde zijn blend van viognier, die gezelschap heeft gekregen van de recent voor de vergetelheid behoede verdildruif. Rijpe appel, ananasaandacht, perzikspatje, monter en fris-fluitend afdrinkend. Voor rood draven tempranillo en monastrell op. Kersenkaravaan. Pepersnufje. Volop sap. En fluweel-soepel zwierend. De Rijks wijnmeester zou het er zo maar druk mee kunnen krijgen.”

(Bron: Harold Hamersma, NRC Handelsblad 13-12-2014)