Neleman Bobal Organic 2016

"Prachtige donkerrood paarse kleur. De smaak is krachtig, mannelijke musk, waarna het fruit het geheel met vrouwelijke souplesse afrondt."

Jacqueline van Liere, eigenaar/sommelier restaurant ’t Schulten Hues (1 Michelinster)

Bobal: onze troeteldruif uit Valencia. Vroeger vooral voor bulkwijn gebruikt, nu herontdekt door sterrenchefs én Neleman.

Tijdelijk bezorging en gratis retourneren!

Excl. BTW: 9,05 Incl. BTW: 10,95

Gratis bezorging & retourneren

Of kom langs bij een van onze verkooppunten

Onze lokale held

Deze wijn is een echte local uit Valencia: heerlijk krachtig rood met een volle, aromatische neus van veel rood fruit, wat eucalyptus en mint. In de smaak is Neleman Bobal dik, rond en vol met houtgerijpte zwarte bes, braam en veel leertonen. Deze wijn smaakt heerlijk als hij licht gekoeld is, tot ongeveer 16 graden (15-20 minuten in de koelkast). Zo accentueer je de frisheid, proef je nog meer fruit en komt de wijn het beste tot zijn recht.


Neleman Bobal combineert uitstekend bij krachtige schotels als bijvoorbeeld eend, maar ook bij gestoofde, kruidige gerechten. Nu op dronk, maar kan zeker nog even mee, maximaal 6 tot 8 jaar te bewaren.

Oude wijnstokken

Wist je dat bobal de meest voorkomende blauwe druivensoort is van Valencia? Ook in andere gebieden komt dit ras voor, maar nergens zoveel als hier. Bobal gedijt uitstekend bij hoge temperaturen in een warm district als Valencia. Deze krachtige druif heeft een dikke schil die veel kleur oplevert. De wijnstokken zijn maar liefst 50 tot 60 jaar oud!

Alcohol 14,5%
Regio Valencia
Sluiting Kurk
Inhoud 75CL
Druif Bobal
Bio-controle Skal 102719
Vegan friendly Ja

Gratis verzending

Biologisch

Vrolijkheids garantie

Reviews

Het eerste dat in mij opkomt bij het proeven is de aanduiding beschaafd, het is geen wijn die explodeert in de mond, maar vriendelijk en complex met heerlijke kruidige nuances, een wijn om rustig en met je volle verstand van te genieten.
Waarom kameleon?
Omdat de Bobal,meer dan bij de meeste wijnen, zich heerlijk aanpast bij wat je erbij eet.
Een olijf, bij voorbeeld, brengt opeens duidelijke tannines naar voren, een stukje milde kaas een zoetige, specerijachtige smaak.
Kortom,een bijzondere wijn, anders dan andere.

- W van Ravenzwaaij

Een verrassing, vindt iedereen die je deze wijn - etiket verborgen - voorzet. Tussen al het gemiddelde - en goede - ,,rood'' een bijzondere uitschieter, vol en puur.

- Bob Lagaaij