Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur

Neleman Tardana Organic (1 Fles)

OVER DE WIJN AWARDS
Helaas, uitverkocht! Binnenkort weer leverbaar.

"Tardana, wie kent ‘m? Zelfs in Spanje een druif die in de vergetelheid is geraakt. Onze jubileumwijn, een ode aan bijna uitgestorven druiven! Een lange, complexe smaak van tropisch fruit, met een smaakvolle een heerlijk lange afdronk." Derrick Neleman

14.99

OF KOOP 'M BIJ EEN VAN ONZE VERKOOPPUNTEN.

Smaak
Smaakvol en complex wit
Druifsoort
Tardana
Jaargang
2018
Herkomst
Valencia - Spanje
Awards
Robert Parker 90/100 Points
Inhoud fles
75 CL
Gecertificeerd
Biologisch, Vegan
Alcohol
12%
Allergie-informatie
Bevat sulfieten
Flessluiting
NDtech kurk
Op dronk tot
2024
Gerecht
Aperitief, Paella, Salade, Vis
OVER DE WIJN
OVER DE WIJN

Opnieuw een Neleman wijn gemaakt van een bijna uitgestorven druif. Deze limited edition is speciaal gemaakt ter ere van ons 5-jarig bestaan! Tardana betekent 'laat', het is de druif die het laatst rijp is voor de oogst. Zelfs nog later dan de normaal laat rijpende blauwe druiven. Dit maakt het een riskante druif maar daarom heeft 'ie een harde beschermende schil. Door deze wijn te drinken - een volle, goed uitgebalanceerde wijn met een lange afdronk van delicaat wit fruit - help je mee een prachtige druivensoort te behouden. Onze Tardana is gefermenteerd in een eivormig betonnen wijnvat.

Wijn en spijs
Wijn & Spijs
Bloemkoolrisotto met amandel

Om het eerste lustrum te vieren doet Neleman dat met een bijzondere wijn van een bijna uitgestorven druif, de Tardana. Het is gelijk een van hun mooiste wijnen geworden. Een goede balans tussen fris en aromatisch: amandel, citrus en een vleugje boter in de geur, vanille, perzik en tropisch fruit in smaak en afdronk. Fris, maar milde zuren en dat is prettig voor de combinatie met de romige bloemkoolrisotto. Wijn en gerecht hebben hetzelfde smaakprofiel: rijk, rijp, romig en notig met een citrus toon in de afdronk. De wijn toont zich in deze combinatie in zijn volle glorie!

Naar het recept
AWARDS
ROBERT PARKER
JAARGANG 2018

Robert Parker
90/100 punten
Robert Parker komt uit Amerika en is veruit de bekendste en meest invloedrijke wijnjournalist ter wereld. Hij heeft de schaal van 100 punten voor wijnen geïntroduceerd en veel wijnjournalisten (onder wie James Suckling) zijn hem daarin gevolgd.

DE GROTE HAMERSMA
DE GROTE HAMERSMA

"Tardana: ‘laat’. Maar beter laat dan nooit. Op de valreep voor de vergetelheid behoede ‘vergeten druif’. Tardana. Wine Grapes, het Statenbijbeldikke druivennaslagwerk van Jancis Robinson, Julia Harding en José Vouillamoz, kent ’m ook. Maar dan wel als ‘planta nova’, nieuwe plant. Dat was volgens de drie J’s al het geval in 1513, toen de druif voor het eerst werd genoemd door Gabriel Alonso de Herrera. Welbeschouwd is het dus eigenlijk nu een heel oude plant. In de meeste gevallen lijkt de druif een nauwelijks opvallende wijn voort te brengen. Maar daar is Neleman, die een uitzondering op de regel heeft weten te bottelen. Ter ere van het vijfjarig bestaan van zijn bodega heeft-ie een speciale editie van deze tardana laten maken. Onalledaagse blanco. Met diepe bitters, amandeltjes, gedroogde abrikoos, een saliescheut, wilde perzik en wat gezouten citroen. Kost een paar centen maar dan geniet je ook wel dat het een lieve lustrum is."

RAPPORTCIJFER: 8.5

Wijnschrijver Harold Hamersma proeft met zijn proefteam jaarlijks heel veel wijn. En beoordeelt ze met een rapportcijfer. Alleen de allerbeste wijnen, cijfer 7.5 of hoger, komen in De Grote Hamersma.