Sluiten
NIEUW: bezorging op de fiets in 30 steden!
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Klantenservice
Neem contact op

Telefoon: 0575 757 097
WhatsApp: 06 2434 1590
E-mail: hallo@neleman.org

Terug

Proosten op Koningsdag met Vrolijkheid bier

Op Koningsdag viert heel Nederland feest. En hoewel onze wijnen op een feestje natuurlijk niet kunnen ontbreken, willen we tijdens Koningsdag onze bieren eens in het zonnetje zetten. Want wat is nou toepasselijker dan de verjaardag van Koning van Oranje inluiden met één van onze heerlijke Vrolijkheid bieren?
bier-1

Wijnmakers die bier verkopen, die combinatie zou je misschien niet zo snel bedenken, maar bij Neleman doen we het tóch. Onze biologische bieren zijn verkrijgbaar in drie unieke smaken en worden in Valencia door onze wijnmakers met passie gebrouwen. Om even terug te komen op de vraag, waarom bier? Daar vertelt collega Diego graag over.

“We zijn de hele dag met wijn bezig en dat vinden we prachtig. Wat we merkten is dat we na een lange dag van bijvoorbeeld wijn proeven vaak zin hadden in een verfrissend drankje: een biertje. Dit is waarom we ons wijnassortiment zijn gaan aanvullen met een aantal bieren. Deze zijn alle drie biologisch en over elk van de drie unieke smaken is goed nagedacht.”

Vrolijkheid Cerveza Naranja Organic
Valencia staat bekend om haar sinaasappels. Tijdens het brouwen van ons biologische Naranja bier is er gebruik gemaakt van de schil van deze vrucht waardoor er een vleugje frisse sinaasappel in het bier te proeven is. Hierdoor smaakt het biertje heerlijk fruitig, een beloning na een dag werken.

Vrolijkheid Cerveza Mocha Organic
De Vrolijkheid Mocha, is een biertje met een authentieke houtrijping en een vleugje mokka. Hoewel bier nauwelijks met wijn te vergelijken is, zou dit biertje het best in de buurt komen van een rode wijn. Dit bier is met passie gebrouwen door de wijnmakers van Bodegas Neleman.

Vrolijkheid Cerveza Flor De Trigo Organic
Flor De Trigo, tarwebloem in het Spaans, is gebrouwen in het zonnige Valencia door de wijnmakers van onze bodega. Dit mediterrane biertje is op een meer traditioneel gebrouwen en is een heerlijk romig en smaakvol blond bier.

Diego vertelt dat wijn en bier helemaal niet zo’n slechte combinatie is, hij stelt zelfs dat elke wijnmaker een goed biertje op z’n tijd zal waarderen. En we kunnen hem eigenlijk ook geen ongelijk geven, de leus ‘wijn na bier geeft plezier en bier na wijn geeft venijn’ wordt natuurlijk niet voor niets sinds jaar en dag gebruikt.