Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Over de druif: Garnacha

Garnacha, een druif met een geschiedenis. Italianen en Spanjaarden hebben jarenlang geruzied over de afkomst van deze druif, maar genetici hebben geconcludeerd dat de garnacha toch echt Spaanse roots heeft. Olé!
Ontwerp-zonder-titel-6

Een veelzijdig type
De garnacha is één van de meest aangeplante druivenrassen en dat is niet zo gek, de druif is namelijk terug te vinden in zowel rode als rosé wijnen. Een veelzijdig type dus! Je drinkt hem waarschijnlijk vaker dan je denkt. Toch is de garnacha minder bekend bij het grote publiek. Dit komt omdat de druif vaak in blends gebruikt wordt. Het resultaat van zijn lange groeiseizoen is een druif met een dunne schil en schrale kleur die alcoholrijke, zoete en zachte wijn maakt met het nodige zuurtje. 

Zonneaanbidder
Omdat de garnacha laat rijpt, is een warm en droog mediterraan klimaat een vereiste. Dit is waarom de druif vooral in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk groeit. Inmiddels heeft hij ook zijn weg naar de Nieuwe Wereld gevonden. De liefde voor deze druif is vooral naar Californië en Zuid Australië overgewaaid. De garnacha is een ware zonneaanbidder en heeft, wanneer hij genoeg zon krijgt, een hoog suikergehalte. Dit wat zoetige karakter maakt hem geschikt voor de productie van rosé. Daar hebben wij natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. In onze Just Fucking Good Wine Rosé zorgt de druif voor tonen van aardbei, die typerend zijn voor wijn gemaakt met garnacha. 

Wij begrijpen dat je inmiddels heel nieuwsgierig bent geworden naar deze bijzondere wijn. Probeer daarom eens onze Just Fucking Good Wine Rosé want die is verrukkelijk (vinden wij)!