Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Witte wijntips voor een groene kerst

Neleman-Macabeo-in-de-wijngaard

Rode wijn en kerst lijken als twee handen op één buik. Kerst is natuurlijk alles rood en groen en hier en daar een glitter, maar met het verdwijnen van de witte kerst zoals we die vroeger nog weleens hadden, wordt ook de witte wijn voor het gemak even van de tafel geveegd. Wij pleiten voor een groene kerst (want: biologische, vegan wijn) met hintje rood, een tikje bruis en een boel wit. Geen sneeuw, maar witte wijn: de wijnschrijvers hebben gesproken. En voor wie tóch liever rood drinkt, wordt ook beloond.

Viognier Verdil
Wijnschrijver Nicolaas Klei tipt onze best verkochte witte in zijn top 5 Beste Wijnen Vol Wit onder 10 euro in het Elsevier Weekblad van 28 november: "De zachte bloemenweelde van viognier heeft hier z’n maatje gevonden in de bijkans uitgestorven druif verdil, die pit en de impressies van zonovergoten stoer steenachtig Spaans landschap inbrengt." Wij zeggen: de ideale borrelwijn voor de kerstdagen.

Macabeo
Fazant en zuurkool, de perfecte partners voor de Neleman Macabeo aldus Hubrecht Duijker in z’n maandvondsten van december 2020: “Wit kan net zo goed als rood, en helemaal wanneer er ook zuurkool verschijnt. Maar dat moet wel een mooie, vrij volle witte wijn zijn, die én tegelijk frisse zuren heeft én wat kruidig hout, een vatgerijpte Chardonnay bijvoorbeeld. Toch liever rood? Ga dan voor een fris te serveren Pinot Noir. Als er zuurkool bij de fazant komt, dient deze Spaanse witte zich aan. In de eerste plaats gezien zijn frisheid, bladgroen en kruidigheid. Ten tweede gezien zijn vlezigheid, beheerste houttoets en lichte notigheid. Bovendien is het een persoonlijk favoriet van wijnproducent Derrick Neleman.”

Chardonnay Muscat
Deze fruitige, prikkelende Fietswijn wordt door Hubrecht Duijker getipt bij het voorgerecht: “Elegante duowijn van organisch geteelde druiven. Zijn smaak offreert frisheid, druivigheid, een kruidje en discreet wat geel plus wit fruit. De Nederlandse producent Derrick Neleman heeft van duurzame wijnen zijn grote specialiteit gemaakt.”

Tempranillo Monastrell (rode wijn)
Onze Mundus Vini gouden medaillewinnaar doet het volgens Hubrecht Duijker goed bij het ouderwetse kleine pannetjeswerk. “Alleen al vanwege de hitte van de branders heeft een fris te drinken rode, ferme, niet echt verfijnde doordrinker hier de voorkeur. En vanwege de soms enigszins pittige sausjes mag hij ook best wat pit hebben, dus enigszins kruidig zijn en donkertonig. Bovendien vinden we fruit gewoon lekker. Dit is een soepele behoorlijk levendige wijn, voorzien van zwart fruit, een lepeltje bessen, donkere aroma’s en een zachte frisheid. Aan schroefdoppen doet Derrick Neleman niet, maar wel aan draaikurken, ook voor deze wijn.”

30 Wishes Tempranillo (rode wijn)
Mooi cadeau voor onder de boom met z’n te customizen wensen, en heerlijk tijdens het diner – ook de 30 Wishes valt in de smaak bij meneer Duijker: “Alleen al vanwege zijn fles is deze wijn leuk om te schenken. Want hij werd spraakmakend bedrukt met dertig verschillende wensen. Bovendien smaakt deze Spaanse wijn, gemaakt door Derrick Neleman & co, sappig, vief en vrij stevig, met kruidige, donkere en bessige elementen.”

Bij vegan wijnen horen natuurlijk ook vegan wijn-spijs tips. Bij ieder van onze wijnen vind je daarom een recept van een bijpassend vegan friendly gerecht.

Aanbevolen wijnen
Actie
Neleman Viognier Verdil Organic
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Neleman Viognier Verdil Organic
5.99 7.99
Actie
Neleman Macabeo Organic
Romig en elegant wit Biologische witte wijn
Neleman Macabeo Organic
9.99 12.99
prijs per 6 Flessen
Actie
Neleman Tempranillo Monastrell Organic
Licht en fruitig rood Biologische rode wijn
Neleman Tempranillo Monastrell Organic
5.99 7.99