Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Wijnboer aan het woord: Blenden is balans

Bobal-druiven-uitknijpen

Wijn, hoe maak je die? Nou, simpel. Druiven telen, plukken, in een ton mikken en stampen. Met je blote voeten natuurlijk, accordeonmuziekje erbij, en dan zo gistend verder. Bottelen, klaar! De werkelijkheid is een stuk aardser.

Het begint allemaal in de wijngaard. Daar moet je fruit telen dat optimaal is voor de wijn van straks. Dat alle kwaliteiten in zich heeft voor de ware smaak. Balans, vooral. “Balans in kracht en elegantie, rondeur en frisheid, zware geuren en lichte,” zegt onze wijnmaker Diego.
Niet alle druiven hebben dat. Sommige zijn rijk, andere lichtvoetiger van aard. Maar dan hebben we een truc achter de hand. Mengen! Zo eenvoudig als het klinkt is het ook: gewoon de kracht van monastrell bij de elegantie en frisheid van tempranillo voegen. Met beleid uiteraard. En als je dat goed doet, dan krijg je een medaille. Van Mundus Vini nog wel, een gouden plak voor onze Tempranillo Monastrell – prestigieuzer wordt het niet. Dat hebben we gevierd natuurlijk. Dansen, accordeonmuziekje erbij. Werken, belonen. Balans.

Derrick Neleman
Wijnboer en oprichter Bodegas Neleman
derrick@neleman.org

Aanbevolen wijnen
Bike Collection Tempranillo Monastrell - Biologisch
Licht en fruitig rood Biologische rode wijn
Bike Collection Tempranillo Monastrell -...
8.49