Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Over de druif: Garnacha

Garnacha, een druif met een geschiedenis. Italianen en Spanjaarden hebben jarenlang geruzied over de afkomst van deze druif, maar genetici hebben geconcludeerd dat de garnacha toch echt Spaanse roots heeft. Olé!
Ontwerp-zonder-titel-6

Een veelzijdig type
De garnacha is één van de meest aangeplante druivenrassen en dat is niet zo gek, de druif is namelijk terug te vinden in zowel rode als rosé wijnen. Een veelzijdig type dus! Je drinkt hem waarschijnlijk vaker dan je denkt. Toch is de garnacha minder bekend bij het grote publiek. Dit komt omdat de druif vaak in blends gebruikt wordt. Het resultaat van zijn lange groeiseizoen is een druif met een dunne schil en schrale kleur die alcoholrijke, zoete en zachte wijn maakt met het nodige zuurtje. Ontdek alles over de garnacha in de biologische wijnen van Neleman!

Zonaanbidder
Omdat de garnacha laat rijpt, is een warm en droog mediterraan klimaat een vereiste. Dit is waarom de druif vooral in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk groeit. Inmiddels heeft hij ook zijn weg naar de Nieuwe Wereld gevonden. De liefde voor deze druif is vooral naar Californië en Zuid Australië overgewaaid. De garnacha is een ware zonneaanbidder en heeft, wanneer hij genoeg zon krijgt, een hoog suikergehalte. Dit wat zoetige karakter maakt hem geschikt voor de productie van rosé. Daar hebben wij natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. In onze Just Fucking Good Wine Rosé zorgt de druif voor tonen van aardbei, die typerend zijn voor wijn gemaakt met garnacha. In de Garnacha Monastrell rosé zorgt de blend met de Monastrell voor een frisse toets en van onze Pink Glasses rosé (100% garnacha) word je alleen van de fles al vrolijk.

Garnacha in Navarra
In de wijnregio Navarra is de garnacha druif ondertussen aan een solo bezig: hier worden steeds meer kwalitatief zeer goede rode wijnen van enkel garnacha gemaakt, de zogenoemde single variety wijnen. Uiteraard bieden wij je graag de mogelijkheid ook daarvan te genieten en daarom hebben we de oude banden met een bevriend bio wijnhuis in Navarra aangehaald en samen een echte Neleman Garnacha Navarra gemaakt. Andere rode Neleman wijnen zijn de Garnacha Marselan en natuurlijk de Derrick Garnacha. Ontdek de wijnen met deze veelzijdige druif!

Wij begrijpen dat je inmiddels heel erg dorst hebt. Ga daarom gauw naar onze rosé wijnen of rode wijnen en kies wat lekkers uit. Cheers! 

 

 

Aanbevolen wijnen
Actie
Neleman Just Fucking Good Wine Rosé Organic
Fris en droog Biologische rosé wijn
Neleman Just Fucking Good Wine Rosé Organic
9.99 12.99
Neleman Garnacha Monastrell Rosé Organic
Lichte en fruitige rosé Biologische rosé wijn
Neleman Garnacha Monastrell Rosé Organic
8.29
Actie
Neleman Pink Glasses Rosé Organic
Licht & fruitige rosé Biologische rosé wijn
Neleman Pink Glasses Rosé Organic
6.99 9.29
prijs per 6 Flessen
Actie
Neleman Navarra Garnacha Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Neleman Navarra Garnacha Organic
9.99 12.79
Derrick Garnacha Organic
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Derrick Garnacha Organic
7.29
Actie
Neleman Garnacha Marselan Organic
Licht en fruitig rood Biologische rode wijn
Neleman Garnacha Marselan Organic
6.99 9.29