Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Over de druif: Garnacha

Garnacha, een druif met een geschiedenis. Italianen en Spanjaarden hebben jarenlang geruzied over de afkomst van deze druif, maar genetici hebben geconcludeerd dat de garnacha toch echt Spaanse roots heeft. Olé!
Ontwerp-zonder-titel-6

Een veelzijdig type
De garnacha is één van de meest aangeplante druivenrassen en dat is niet zo gek, de druif is namelijk terug te vinden in zowel rode als rosé wijnen. Een veelzijdig type dus! Je drinkt hem waarschijnlijk vaker dan je denkt. Toch is de garnacha minder bekend bij het grote publiek. Dit komt omdat de druif vaak in blends gebruikt wordt. Het resultaat van zijn lange groeiseizoen is een druif met een dunne schil en schrale kleur die alcoholrijke, zoete en zachte wijn maakt met het nodige zuurtje. Ontdek alles over de garnacha in de biologische wijnen van Neleman!

Zonaanbidder
Omdat de garnacha laat rijpt, is een warm en droog mediterraan klimaat een vereiste. Dit is waarom de druif vooral in Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk groeit. Inmiddels heeft hij ook zijn weg naar de Nieuwe Wereld gevonden. De liefde voor deze druif is vooral naar Californië en Zuid Australië overgewaaid. De garnacha is een ware zonneaanbidder en heeft, wanneer hij genoeg zon krijgt, een hoog suikergehalte. Dit wat zoetige karakter maakt hem geschikt voor de productie van rosé. Daar hebben wij natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. In onze Just Fucking Good Wine Rosé zorgt de druif voor tonen van aardbei, die typerend zijn voor wijn gemaakt met garnacha. In de Garnacha Monastrell rosé zorgt de blend met de Monastrell voor een frisse toets en van onze Pink Glasses rosé (100% garnacha) word je alleen van de fles al vrolijk.

Garnacha in Navarra
In de wijnregio Navarra is de garnacha druif ondertussen aan een solo bezig: hier worden steeds meer kwalitatief zeer goede rode wijnen van enkel garnacha gemaakt, de zogenoemde single variety wijnen. Uiteraard bieden wij je graag de mogelijkheid ook daarvan te genieten en daarom hebben we de oude banden met een bevriend bio wijnhuis in Navarra aangehaald en samen een echte Neleman Garnacha Navarra gemaakt. Andere rode Neleman wijnen zijn de Garnacha Marselan en natuurlijk de Derrick Garnacha. Ontdek de wijnen met deze veelzijdige druif!

Garnacha in Rioja
In Rioja, waar we bij een bevriend wijnhuis maar liefst e verschillende Rioja's maken, hebben we heel bijzondere garnachadruiven waar we mee werken: de stokken waaraan deze druiven groeien zijn wel 100 jaar oud! De opbrengst van deze stokken is heel laag, ook omdat er heel erg streng geselecteerd wordt tijdens het plukken (met de hand natuurlijk), maar de kwaliteit...o la la. Deze wijn moet je echt geproefd hebben, drink 'm lichtgekoeld.

Wij begrijpen dat je inmiddels heel erg dorst hebt. Ga daarom gauw naar onze Garnacha wijnen en kies wat lekkers uit. Cheers! 

Meehelpen de wijnwereld verduurzamen? Ja, vertel mij meer! 

 

Aanbevolen wijnen
Actie
Just Fucking Good Wine Garnacha - Biologisch
Fris en droog Biologische rosé wijn
Just Fucking Good Wine Garnacha - Biologisch
9.99 13.29
Actie
Navarra Garnacha - Biologisch
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Navarra Garnacha - Biologisch
4.89 6.49
Bike Collection Garnacha Marselan - Biologisch
Licht en fruitig rood Biologische rode wijn
Bike Collection Garnacha Marselan - Biologisch
8.49
One of 3 Rioja Garnacha - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
One of 3 Rioja Garnacha - Biologisch
20.29
One of 3 Rioja Semi Crianza - Biologisch
Vol en rond rood Biologische rode wijn
One of 3 Rioja Semi Crianza - Biologisch
15.29