Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

ONZE WIJN KOMT UIT EEN EI!

Houten vaten, roestvrij-stalen tanks, dat kennen de meeste mensen wel uit een wijnkelder. Ook betonnen tanks worden gebruikt om wijn in te maken. Maar een betonnen ei?
BLOG-1

Wij van Neleman zeggen: “Goede biologische wijn wordt in de wijngaard gemaakt.”
En: "Nature is doing all the work, we get the award.”
Daar geloven we ook in. Maar dat wil niet zeggen dat we vies zijn van een beetje wetenschap of technologie. Diego, onze vroegere wijnmaker, vertelt over een bijzonder proces van wijn maken op een unieke manier, namelijk in een begonnen ei:
“De unieke ei-vorm brengt de vloeistof en alle elementen die daar nog inzitten in beweging, het temperatuurverschil tussen boven- en onderin en in het midden werkt daar ook aan mee. Door de zachte stroming wordt echt iets toegevoegd aan het langzame rijpingsproces. De wijn wordt uiteindelijk zachter van smaak én de smaak blijft langer aanwezig in je mond.


A longer mouthfeel!

De dikke wanden van het betonnen ei isoleren goed, maar ademen wel. En omdat onze betonnen eieren zijn gemaakt van puur natuur materiaal, namelijk water uit de rivier de Loire en zand uit diezelfde rivier, wordt er een subtiele mineraliteit achtergelaten die de wijn nog mooier maakt. De betonnen eieren in onze wijnkelder hebben beide een inhoud van 1.900 liter. En je begrijpt: we laten ze voorlopig even staan …

Tot slot, wat zit er dan in die betonnen eieren? We zijn begonnen met Tardana voor onze jubileumwijn en momenteel zit er Bobal in voor de nieuwe Neleman Bobal Robusta. En laten die nou nét gearriveerd zijn!

Aanbevolen wijnen
Signature Verdil Chardonnay - Biologisch
Romig en elegant wit Biologische witte wijn
Signature Verdil Chardonnay - Biologisch
10.29
Signature Tempranillo Monastrell Crianza - Biologisch
Vol en rond rood Biologische rode wijn
Signature Tempranillo Monastrell Crianza -...
9.95
Actie
Signature Tempranillo Monastrell Reserva - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Signature Tempranillo Monastrell Reserva -...
9.99 13.29