Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Nationale Bijentelling 17-18 april 2021

Voor de 3e keer werd afgelopen weekend de nationale Bijentelling gehouden. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Het aantal bijen is wereldwijd teruggelopen en voor sommige wilde-bijensoorten is het al te laat: die zijn voorgoed verdwenen. En als je eenmaal weet dat ook de wijnbouw daaraan bijdraagt, smaakt dat lekkere glas wijn toch net even anders. Maar gelukkig is er ook wijnbouw waar de bijen wél blij van worden.
BLOG-1iopfzzKyXZJlb

Wij willen in en om onze wijngaarden juist zoveel mogelijk bijen rond zien zoemen. Daarom planten we bijvoorbeeld bloeiende kruiden tussen de wijnstokken en staan er bij ons wilde planten om de wijngaarden heen. En uiteraard gebruiken we geen enkel giftig bestrijdingsmiddel. AL het gif dat in de druiventeelt gespoten wordt is funest voor de bij. Wij helpen met onze biologische manier van werken zien de bij en het ecosysteem. En onze wijnen? Die wordt er in alle opzichten beter van. Ze smaken extra heerlijk omdat je weet dat met elke slok de wijnwereld een klein beetje mooier wordt.

Bijen zijn belangrijk voor bestuiving. “80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten worden bestoven door bijen en andere insecten”, aldus een bijenexpert van Naturalis.

De Nationale Bijentelling is een project van Naturalis, Natuur & Milieu, IVN en LandschappenNL, met als doel om zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van de bijen in ons land. Zo kunnen we deze nuttige dieren helpen beschermen. Vorig jaar deden ruim 10.000 mensen mee met de bijentelling.

Ik doe ook mee!

Aanbevolen wijnen
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
Licht, fris en fruitig wit Biologische witte wijn
Bike Collection Viognier Verdil - Biologisch
8.49
Single Vineyard Bobal - Biologisch
Krachtig en complex rood Biologische rode wijn
Single Vineyard Bobal - Biologisch
13.29