Sluiten
Over Neleman
Thuiswinkel waarborg gecertificeerd
Gecontroleerd biologisch en veganistisch
In optimale samenwerking met de natuur
Terug

Gastvrij Zutphen

Onze City Winery is gevestigd in Zutphen, een oude Hanzestad aan de IJssel. Mocht je van plan zijn om een bezoek aan onze winkel te brengen, dan kan je dit dus mooi combineren met een dagje sightseeing in het historische centrum van Zutphen.
Blog-formaatqhPT1hHFByn6r

Hoewel er tegenwoordig veel online gebeurt, vinden wij namelijk dat je voor de full Neleman experience juist een bezoek aan onze fysieke winkel zou moeten brengen. In onze brandstore heeft collega Frank altijd een selectie van onze wijnen voor je klaar staan om te proeven. Ook vertelt hij graag over onze wijnen, de druiven, onze wijngaard in Valencia en natuurlijk over Zutphen. Om het je makkelijk te maken hebben wij alvast een aantal must-sees voor je op een rijtje gezet voor tijdens je city trip!

Historie
De geschiedenis van de stad ontdek je tijdens een stadswandeling met één van de stadsgidsen. VVV-Zutphen heeft een creatieve insteek voor deze wandelingen, ze hebben allemaal verschillende thema’s. Zo is er onder andere een mannentour, een wandeling met aandacht voor religieus erfgoed en een wandeling met aandacht voor antroposofische plekken waarin je het verhaal van huisarts Bos volgt die zich in 1954 in Zutphen vestigde. Zutphen wordt namelijk ook wel het antroposofische centrum van Oost-Nederland genoemd. Alle wandelingen voeren je door oude hofjes, smalle straatjes en langs verschillende andere gebouwen met een rijke geschiedenis en een karakteristiek uiterlijk. Een andere manier om de historie van de stad te ontdekken is via een rondvaart met de fluisterboot. Zo zie je deze Hanzestad op een heel andere manier vanaf het water.

Winkelen
Zutphen telt naast de bekende ketens ook veel unieke boetiekjes waar je bijzondere items kunt vinden. In veel winkels is het antroposofische karakter van de stad terug te vinden. Ook zijn er veel kunstgalerieën gevestigd in en rondom het centrum. Twee straten die we je zeker kunnen aanraden zijn de Laarstraat en de Spittaalstraat. Zutphen kent twee marktdagen, namelijk donderdag en zaterdag. Hier vind je verschillende biologische kazen en vleesproducten, maar naast de gebruikelijke marktkramen worden ook veel streekproducten verkocht.

High-lights
Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd en dat is niet voor niets. Al wanneer je de stad binnenrijdt zie je de historische torens die de skyline van de stad vormen. Een aantal van deze torens kun je tijdens je bezoek zelfs beklimmen voor een bijzonder uitzicht over de stad. Daarnaast is een bezoek aan de bibliotheek in Zutphen zeker de moeite waard. Hier hebben de uitleenboeken een bijzonder onderkomen gevonden, namelijk in de Broederenkerk, een Rijksmonument dat dateert uit 1293.

City Winery
Voordat je een restaurant uitkiest om te dineren sluit je de middag af met een goed glas wijn in onze City Winery aan de bar of op ons terras aan de Groenmarkt op nummer 10. Hier kan je naast onze wijnen ook verwante producten zoals bier, olijfolie, vermut en noten kopen. Voor de echte fan hebben we Neleman merchandise zoals T-shirts, tasjes en kelnersmessen.